29. 05. 2020.
Home / Fudbal / Fudbalske legende i poznati glumci igrali „Zajedno za život“ i sakupili preko 12.000 evra za obolelu decu
DSC_3370

Fudbalske legende i poznati glumci igrali „Zajedno za život“ i sakupili preko 12.000 evra za obolelu decu

Veliki humanitarni fudbalski meč u kojem su se sastatali Umetnička reprezentacija Srbije i tim Humanitarne organizacije „Zajedno za život“ odigran je juče na stadionu Voždovca pred oko 1500 gledalaca koji su ulaznicu plaćali slanjem SMS poruke na humanitarni broj 8495 koji je pokenula Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ da bi sva sredstva bila korišćena za pomoć pri lečenju obolele dece.

Gledaoci su, pored toga što su pomogli u humanitarnom aspektu utakmice, imali priliku i da na terenu vide majstore fudbala i podsete se majstorija Milka Đurovskog, Jovana Stankovića, Piksija Kovačevića, ali i da se podsete borbenosti legendarnog Bate Mirkovića koji je držao odbranu Humanitarne organizacije „Zajedno za život“.

Kapiten tima „Zajedno za život“, Ivica Kralj, podsetio je paradama i odbranama na najbolje dane, a Darko Tešović dobio je ovacije stadiona kada je sa skoro polovne terena u drugom poluvremenu lobovao Milana Kalinića koji je stajao na timu Umetnika.

DSC_3411

U umetničkoj reprezentaciji Srbije koju je kao kapiten predvodio poznati glumac Andrija Kuzmanović, najviše se isticao bonus igrač i bivši profesionalac, Nemanja Vučićević, nekadašnji igrač mnogih Bundesligaša, koji je sjajno povezivao igru na sredini terena i pokazao da bi sigurno i danas mogao da igra na zavidnom nivou.

Umetnička reprezentacija vodila je na kraju prvog poluvremena 2:0 golovima Nemanje Vučićevića i Milana Mitrovića, ali je u drugom poluvremenu tim Humanitarne organizacije „Zajedno za život“ preokrenuo utakmicu i pobedio rezultatom 2:5, a golove su postigli Jovan Nišić, Darko Tešković, Marko Pavlovski,Slavko Matić i Bojan Matić, najbolji strelac šabačke Mačve.

U sklopu humanitarne večeri koja je usledila nakon utakmice, na humanitarnoj aukciji dresova prodavani su raritetni dresovi kao što su dres Peđe Mijatovića iz Fiorentine i Vladimira Jugovića iz Intera.

Na aukciji se najviše istakao Danko Lazović, koji je kupio dresove u vrednosti od 8.000 evra, a zatim ih je sve vratio ponovo na aukciju kako bi se što više sredstava sakupilo.

LAZOVIĆ DANKO, ST - Zajedno za život

Ovo je bio još jedan sjajan gest Danka Lazovića, pored toga što je dva kola pred kraj prvenstva u Mađarskoj u kojem nastupa u ekipi Videotona, došao da odigra ovu humanitarnu utakmicu, nakon koje se odmah vratio u Mađarsku.

Ulaznicu za ovaj humanitarni događaj gledaoci su kupovali slanjem poruke na humanitarni SMS broj 8495 koji je Humanitarna organizacija „Zajedno za život“ pokrenula radi sakupljanja sredstava za „Fond za pomoć pri lečenju dece u zemlji i inostranstvu“, i 100% prihoda koji se putem humanitarnih SMS poruka sakupi biće uvek doniran deci kojoj je lečenje najpotrebnije.

SMILJANIĆ MILAN, MC - Zajedno za život

Organizatori meča uz Humanitarnu organizaciju „Zajedno za život“ i Umetničku reprezentaciju Srbije bili su i „Stadion Shopping Center“, kao i FK Voždovac koji je za ovu utakmicu ustupio svoj stadion.

Ukoliko želite da podržite ideju i misiju Humanitarne organizacije “Zajedno za život”, to možete uraditi doniranjem na sledeće brojeve računa:

Dinarski račun: 205-250438-39
Devizni račun: 0070800047526
IBAN broj: RS35205007080004752637

Pročitajte još

vinsent_eze_ivan_popovic

Intervju sa Vinsentom Ezeom, prvotimcem Čukaričkog

Posle pauze od čitavih 76 dana biće nastavljeno takmičenje u Super ligi Srbije. U međuvremenu, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>