16. 02. 2019.
Home / Fudbal / SPORTSKA IKONA I DALJE SVETLI, ALI NE NA GOLU JUVENTUSA….
Italy Soccer Juventus Buffon

SPORTSKA IKONA I DALJE SVETLI, ALI NE NA GOLU JUVENTUSA….

Nije definitivno kraj blistave karijere, ali jeste crno-bele ljubavi duge punih 17 godina…

Ekstra harizmatični i uvek popularni Điđi Bufon objavio da će u subotu 19. maja na utakmici protiv Verone u Kalču, poslednji put stajati na golu slavnog Juvea…

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon reacts during a Champions League quarter final second leg soccer match between Real Madrid and Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday, April 11, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)

–       Došao je kraj fantastičnoj avanturi…Mislio sam da je ovo i definitivno kraj, ali sada nisam siguran, dobio sam zanimljive ponude u vezi sa terenom, ali i van njega, pa videćemo još – zgonetno je naglasio Bufon.

Četrdesetogodinji tata-mata Stare dame u prethodnih  17 godina osvojio je 11 titula prvaka Italije, četiri kupa i pet trofeja u Super kupu Italije. Prethodno je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Super kup i UEFA kup. 

Điđi 2

Za reprezentaciju Azura odigrao je rekordnih 176 utakmica, sa kojom je 2006. godine postao prvak sveta. Na Evropskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mjesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio bronzano odličje.

Gigi Buffon je 12 puta bio najbolji golman Serije A, a dva puta je bio i najbolji golman Evrope. 

Điđi 3

   Informacija da će možda karijeru nastaviti u Engleskoj, poprilično je uzdrmala fudbalski svet i svakako da će narednih dana biti zanimljivo pratiti Bufonove nove akcije i izjave, obzirom da se pojavila informacija da će karijeru nastaviti na Enfild roudu….

 

yubacV2
yubacV2
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

cukaricki_radnicki_nis

Intervju sa Miladinom Stevanovićem, prvotimcem FK Čukarički, najava meča protiv Radničkog u Nišu

Čukarički će 2019. godinu započeti gostovanjem Radničkom, na stadionu „Čair“, meč je na programu u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>