26. 06. 2022.
Home / Fudbal / AVLIJU U KOJOJ STANUJU USPOMENE DANAS POKORILI SAKULJANI
Ra 0 naslovna

AVLIJU U KOJOJ STANUJU USPOMENE DANAS POKORILI SAKULJANI

Radnički – Borac 0 : 2 ( 0 : 0 )

Avilja, turcizam za pojam veliko dvorište, nekada u starom Banatu koristio se kao izraz za fudbalski stadion, a jedan od takvih, prvi u tadašnjem Bečkereku bio je stadion danas ponosnog 99-godišnjaka koji je hrabro za jedan dan zakoračio u stoto leto svog obitavanja…

Očigledno pod utiskom velikog jubileja, domaći fudbaleri Radničkog nisu uspeli da pobedom uveličaju slavlje, mada im se za borbenost, želju i htenje ništa ne može prigovoriti.

– Čestitam gostima na zasluženoj pobedi…Bili su bolji u drugom poluvremenu, kaznili naše dve neopreznosti i to je ukratko rezime utakmice – rekao je neposredno nakon završetka direktor Radničkog Darko Tošić, koji u odsustvu trenera Peđe Kandića, obavlja ulogu šefa struke.

Ra 17 Darko Tošić

Na tribinama fudbalskog lepotana kraj Skrobare preko 500 gledalaca po izuzetno sunčanom i toplom vremenu pratilo je zanimljiv fudbalski derbi Banata.

U publici brojna poznata lica, proslavljeni fudbalski as, reprezentativac i sada sportski direktor atinskog Olimpijakosa, Darko Kovačević, legenda Radničkog i najstariji živi član Petar Ćira Praporski, nekadašnji asovi Proletera Radivoje Drašković, Miloš Vidović, Amir Teljigović, Goran Gavrilović, Slobodan Čimpli Radovanov, Delivoje Šarenac,Srbislav Vučenić, potpredsednici Radničkog Dušan Tanasijević i Jovan Blažić,zatim brojne buduće fudbalske zvezde i zvezdice sa ovih prostora, čak i jedna bebica u kolicima, koju je majka dovela iz Sakula da zajedno sa ostalim članovima familije Samardžić, bodre svog ujaka, fudbalera Borca.

– Čestitam Radničkom rođendan i ja sam ponikao u ovom klubu i nosio crveno-crni dres godinama, tako da su emocije uvek tu…Danas je moja ekipa bila mudrija, na iskustvo došla do pobede boljom igrom u drugih 45 minuta – istakao je Branko Savić, trener Sakuljana…

Golovima braće Šušnjar, Milana i Aleksandra u 54. i 71. minutu Borac je došao do bodova, Radnički je nakon toga imao inicijativu, ali je odlični golman Sakuljana Bojan Trivunović rutinski gospodario u svom šesnaestercu….

Na kraju još jednom čestitke Radničkom na jubileju i Borcu na zasluženoj pobedi u banatskom derbiju!!!!

Ra 5


yubacV2
montecito-06-subota3
mc_rostilj

Pročitajte još

x289504370_552093959863646_4800596538899691740_n.jpg.pagespeed.ic.ATKjJW9F6e

PEHAR U BANATSKOJ ULICI U ŽITIŠTU

Stanovnici Banatske ulice iz Žitišta, trijumfovali su na Turniru ulica u malom fudbalu u Žitištu, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>