01. 12. 2022.
Home / Ostali sportovi / STEVAN MIĆIĆ OSOJIO ISTORIJSKU PRVU MEDALJU ZA SRBIJU U RVANJU SLOBODNIM STILOM
Mićić 1

STEVAN MIĆIĆ OSOJIO ISTORIJSKU PRVU MEDALJU ZA SRBIJU U RVANJU SLOBODNIM STILOM

Bronza na grudima 22-godišnjeg studenta američkog univerziteta u Mičigenu Stevana Mićića, ulazi u istoriju kao prva medalja za Srbiju, u rvanju slobodnim stilom.

Na Evropskom prvenstvu u Kaspijsku u Rusiji, srpski reprezentativac uspeo je da u borbi za bronzu u kategoriji do 57 kilograma, savlada Španca gruzijskog porekla Levana Metrevelija tehničkim tušem 10:0 minut pre regularnog kraja borbe.

Mićić 2

Mladić lavljeg srca oduševljen istorijskim uspehom poručio je, uz veliku zahvalnost Rvačkom savezu Srbije, da mu je velika čast što je dobio priliku da nastupa za Srbiju i da mu je životna želja da u Tokiju na Olimpijskim igrama sa pobedničkog postolja otpeva himnu Bože pravde.

Osim Mićića, i još pre nekoliko dana srebrnih u rvanju grčko-rimskim stilom Viktora Nemaša 77 kg. i Mihaila Kadžaje 97 kg.  poslednjeg dana takmičenja u Kaspijsku, priliku da se bori za medalju imaće i Zaur Efendijev u kategoriji do 74 kilograma.

Pročitajte još

IMG-20221127-WA0011

SOFIA I MATEJA PROLETEROVI JUNACI NOVOG SADA

Proleter ekipno III mesto! Janković Mateja 7 medalja, Travar Sofia dvostruki Prvak Srbije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>