08. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / Plan treninga za apsolutne početnike u trčanju
trckanje

Plan treninga za apsolutne početnike u trčanju

Da bi za nekoga rekli da je trkač/ica potrebno je da pola sata može da trči sporim, opuštenim ritmom. Netrkači se umore već posle nekoliko minuta i par stotina metara pa su zato potrebne odgovarajuće pripreme, odnosno treninzi kako bi se od šetača došlo do džogera ili trkača. Kako trčati pola sata bez prestanka? Moguće je […] The post Plan treninga za apsolutne početnike u trčanju appeared first on TRČANJE.rs.
Zašto muškarci odustaju, a žene ne? Analiza finišera Bostonskog maratona
trckanje2

Danas vam prenosimo zanimljivu hipotezu o ženskoj dominaciji na ovogodišnjem Bostonskom maratonu, postavljenju od strane Linzi Krous, novinarke Njujork Tajmsa. Lindzi je istrčala čak deset maratona, a najbolje vreme od 03:03:52 postigla je u novembru prošle godine u Ričmondu. Ovogodišnji Bostonski maraton sa rafalnom kišom i veoma niskim temperaturama, nije bio samo iskušenje koje se […] The post Zašto muškarci odustaju, a žene ne? Analiza finišera Bostonskog maratona appeared first …

Dejan Nikolić: Beogradski maraton – odgovori na sva pitanja
Nakon 31. Beogradskom maratona i svih kontraverzi koje su ga pratile, odlučili smo da ne ostanemo samo na napisanom, već smo u goste pozvali direktora trke, gospodina Dejana Nikolića i lično ga pitali za sve teme koje su se provlačile po medijima, i za koje ste tražili pojašnjenje: Ako nemate vremena da ogledate video u […] The post Dejan Nikolić: Beogradski maraton – odgovori na sva pitanja appeared first on TRČANJE.rs.
Poziv na 29. Petrovdanski mini maraton (Bačka Palanka – Gajdobra)
Poziv na 29. Petrovdanski mini maraton (Bačka Palanka – Gajdobra)

Pozivamo vas na 29. Petrovdanski mini maraton koji se održava 12.jula 2018. u Bačkoj Palanci (Gajdobra) a u organizaciji sportskog saveza „Bačka Palanka 2017“. Trka je besplatna!   Vrsta trke: Mini maraton u dužini od 13.5 km, pravo učešća imaju svi zainteresovani, bez ograničenja Kategorije: Ukupan plasman  M/Ž Juniori  M/Ž (do 16 godina) Mlađi veterani […] The post Poziv na 29. Petrovdanski mini maraton (Bačka Palanka – Gajdobra) appeared first on TRČANJE.rs.

Najava trka u maju!
Niz prolećnih trka se ne prekida! Lepo i toplo vreme čini ovo proleće idealnim za uživanje u trčanju, trkanju i proveravanju kondicije! Evo koje trke nas čekaju u MAJU, u Srbiji i okruženju: 6.5. Skopski maraton (21.1, 42.2 km) 12.5. Banjaluka polumaraton (21.1 km) 19.5. Tribalion – Trka sa preprekama, Tara 20.5. Somborski polumaraton (21.1 […] The post Najava trka u maju! appeared first on TRČANJE.rs.
IAAF menja definiciju žene – novo pravilo o hiperandrogenizmu
IAAF menja definiciju žene – novo pravilo o hiperandrogenizmu

Kako ABC javlja, duga i kontroverzna vladavina južnoafričke atletičarke Kaster Semenje, kao kraljice u trčanju na srednjim dužinama, možda će biti prekinuta ove godine, ali ne od strane rivalki sa staze, već zbog novog pravila o hiperandrogenizmu koje će je sprečiti da trči na trkama od 800 i 1500m. IAAF (Međunarodno udruženje atletskih saveza) će […] The post IAAF menja definiciju žene – novo pravilo o hiperandrogenizmu appeared first on TRČANJE.rs.

Da li ste spremni za trku na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd?
Da li ste spremni za trku na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd?

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao domaćin, Grad Beograd, kao pokrovitelj, i Beogradski maraton, kao organizator, 3. juna ove godine organizovaće prvu trku „Beograd na pisti” (BEG5KRunway) na poletno-sletnoj stazi beogradskog aerodroma. – Aerodrom Nikola Tesla Beograd je kompanija koja dosta ulaže u kulturu i sport, koja brine o avio saobraćaju, putnicima i svojim zaposlenima. Imamo […] The post Da li ste spremni za trku na pisti Aerodroma Nikola Tesla Beograd? appeared first on …


montecito-cetvrtak


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>