08. 03. 2021.
Home / Ostali sportovi / Obaveštenje o održavanju autoslalom trke i izmenama režima saobraćaja
plakat

Obaveštenje o održavanju autoslalom trke i izmenama režima saobraćaja

Sa zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da će ASU „Racing Tribe“ uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i saradnju sa nGage Racing-om i AMK „Petrovgrad“ organizovati autoslalom takmičenje pod nazivom “Nagrada Banata – Autoslalom Zrenjanin”.

Ovo, prvo po redu takmičenje u sklopu nacionalnog Šampionata, održaće se 5. maja 2018. godine sa početkom u 11:00 časova u Zrenjaninu na lokaciji industrijske zone „Bagljaš – Elemir“. Dužina staze je 2.180m, a takmičari će se boriti za bodove u Nacionalnom i Otvorenom Šampionatu Srbije. Takmičari će skupljati bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko će biti voženo, a da bi se adekvatno pripremili trku organizovana su i dva treninga.

Verifikacija i tehnički pregled su zakazani za 5. maj sa početkom od 08:00 časova, a prvi trening je već u 11:00 časova. Zbog očekivanih visokih temperatura, organizovan je prostor gde se posetioci i takmičari mogu rashladiti i družiti sve do ceremonije zvaničnog otvaranja takmičenja koja je zakazana za 13:00 časova. Prva vožnja će početi u 13:30, a druga i treća u 14:00 to jest 15:00 časova. Svečano zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika je zakazano za 16:30 časova ispred Gradske kuće.

plakat2

Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već četvrtu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.
Najveća prednost ove discipline u poređenju sa drugim je to što autoslalom pruža priliku svakome da, bez obzira na znanje i vozilo, učestvuje u šampionatu i trka se sa drugima. Pruža uzbuđenje trkanja uz najviši nivo bezbednosti. Na autoslalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

U okviru posebnog pravilnika za ovo takmičenje možete da pronađete sve dodatne informacije ili nas kontaktirajte.

Trkanju je mesto na stazi, a ne u saobraćaju!
Dođi da se trkamo!!!

Vodic v1.3

Pročitajte još

received_854084715444600

DVA SREBRA I BRONZA ZA MALE KARATISTE ZADRUGARA

Tri medalje osvojili su karatisti Zadrugara na Prvenstvu Vojvodine za poletarce, pionire i mlade nade ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>