28. 06. 2022.
Home / Rukomet / NOVOBEČEJCI SAMO NISKA PRED ISKUŠENJE SEZONE U RODNOM KRAJU REFORMATORA SRPSKOG JEZIKA…..
ruk 0 naslovna

NOVOBEČEJCI SAMO NISKA PRED ISKUŠENJE SEZONE U RODNOM KRAJU REFORMATORA SRPSKOG JEZIKA…..

Proleter – Jedinstvo NB 27 : 25 ( 16 : 13 )

Uslovi brazilski, prevruće je bilo u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, ali na kraju aplauzi, osmesi i čestitke domaćim rukometašima Proletera koji su nastavili pobednički niz i još jednom moćno demonstrirali karakter, iako je većina od njih još golobrada…Najteže su utakmice unapred dobijene, kada je favorit iz aviona vidljiv, ali se na parketu stegne ruka i stvari ne idu prema unapred zacrtanom planu…

ruk 15

Mnogo iskusniji i uvek neugodni protivnik, kakva je ekipa Jedinstva, vrebao je svoju priliku, šunjao se i strpljivo čekao da mladost poleti u pravac zvani neiskustvo, ali se to ipak nije dogodilo, mada je bilo gusto u finišu.

Ipak, predvođeni herojem meča Veskom Barjaktarovićem, izabranici Zoltana Ivanice hrabro i borbeno čuvali su i sačuvali prednost koja je konstantno, od prvog minuta bila u pozitivi na njihovom kontu….U pojedinim momentima ona je iznosila i prihvatljivih 6 golova, a onda se u finišu zakuvalo, ali na sreću i okončalo planiranom niskom pred operaciju osvajanja Mačve narednog vikenda u duelu sa domaćinom Loznicom….

Osim pomenutog Veska Barjaktarovića, koji je kuvao na crti, pakovao i tri puta pogađao pravo u sridu, tj. tamo gde treba, najefikasniji u redovima Proletera bio je Aleksa Gaćinović, sa deset topovskih udara ispaljenih u mrežu Novobečejaca, Bojan Paun pet puta je bio strelac, SašaTerzić, Stefan Toškov i Dejan Čobanov bili su precizni po dva puta, a po jedan gol postigli su Matija Bjelica, Marko Hodžić i Nikola Đurišić.

ruk 4 Vesko Barjaktarovic

Greh bi bio na kraju ne spomenuti i odličnog Marka Gaćinovića, koji je skinuo nekoliko zicera i teških šuteva u odlučujućim trenucima kada se utakmica lomila….

Kod gostiju najefikasniji bio je Strahinja Ristić sa 8 golova, Jovan Ristić bio je precizan četiri puta, a po tri gola dali su kapiten Đorđe Vujackov i Miroslav Macura….

Pročitajte još

rss_62

Odličan start rukometaša Srbije na Mediteranskim igrama

Srbija je na otvaranju rukometnog turnira na XIX Mediteranskim igrama u Oranu savladala Sloveniju rezultatom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>