28. 09. 2022.
Home / Rukomet / KORAK PO KORAK IDEMO KA CILJU…..
Zoli 0 naslovna

KORAK PO KORAK IDEMO KA CILJU…..

To banatsko kolo, ko ga ne bi volo…. Bilo bi divno da se u poslednjem ovosezonskom susretu u Kikindi, dobije najbolji rukometni tim Super B lige koji će naredne sezone u elitu…. Kikinda ili Proleter, banatski derbi, pa ko bude hrabriji, srećniji, neka oplete kolce…

– Da slažem se…Ali do tada ima još nekoliko kockica u složenom mozaiku…. – započinje priču prvi strateg zrenjaninskih rukometaša Zoltan Ivanica.

Zoli 9

Kao i uvek tih, smiren, sa težnjom da ostane realan i nikako euforičan….

– Pozitivna euforija je zanimljivo stanje duha, koje nam se nekako nečujno, nevidljivo uvuklo pod kožu….Sa jedne strane je to odlična stvar, za motiv, dodatni stimulans i potpirivanje želje u svakom trenu utakmice i kada je teško, najteže, a sa druge strane pribojavam je se malo, zato što mi je ekipa mlada, manje više sve su to još golobradi momci, da ne kažem dečaci….Znaš ono tipično za klince junake, pravo iz školske klupe, rančić na leđa, pa hajd u bitku, u teški boj…Ali neka, tako se postaje junak…Kad je gusto…Mora malo i da zaboli….

– No da se vratim kockicama u mozaiku, komplikovanom i neizvesnom…Novi Bečej smo prebrodili, danas smo na pikniku, da udahnemo i osvežimo pluća vazduhom i od sutra se razrađuje loznička strategija…Pa ko junak, ko gubitnik….Nadam se, ustvari verujem da ćemo biti sa one prave strane štita….Nikako ne na njemu….To je još jedan korak na putu ka cilju, ka ostvarenju sna….

– Treba doći do tog, zlatnim tokama okićenog banaćanskog kola….Da ostanem i ja u pesničkom ushićenju…He he he – srećan i zadovoljan je bio neposredno nakon pobede nad Jedinstvom, Zoltan Ivanica.

– A nije bila laka utakmica….Znao sam to i upozoravao igrače….Iskusni Novobečejci, mada bez nekog takmičarskog zanosa, vrebali su svoju šansu…Opasno nam se rezultatski približavali i stizali na momente našu ubedljivu prednost….

Zoli 14

– Tada se osetila hemija…Snaga tima, bili smo u tim momentima kada nije išlo u napadu, prava ekipa….Stegli smo odbranu, ginuli za svaku loptu i krunisali na kraju borbenost i želju za trijumfom….Idemo dalje…

Na redu je Loznica….Domaćin bije bitku za opstanak, Proleter je u silnom zanosu….

– O značaju utakmice, suvišno je pričati….Isto tako po nas, bitna je utakmica, derbi u Kikindi gde gostuje vodeća ekipa Kolubare, koju smo jedino mi do sada dva puta pobedili….Ako Kikinda dobije utakmicu i mi preživimo Lozničku bitku, blizu smo ukrcavanja u banaćansko kolo u poslednjem duelu sezone na severu Banata, u Kikindi…

– Bilo bi sjajno da se tamo reši pitanje najbolje ekipe u Super B ligi….Ali polako…Najpre Loznica, strategija….Ustvari prvo prvomajski pikink, zaslužili su momci da se malo opuste….

– Lutali smo svih ovih dana dok je Kristalna dvorana bila opčinjena odbojkom, trenirali po školskim salama, putovali u Banatsko Karađorđevo na treninge….Danas opuštanje, pa od sutra na posao….Prija to što su igrači savesni, odgovoreni i svesni situacije….Njihova je opcija da nema predaje….To je onda poslastica za trenera…Samo treba ukomponovati detalje….One simbolične trube pred Kolubarsku bitku, koju smo dobili, još odzvanjaju….I ako ne uspemo, ostaje satisfakcija da smo Kolubaru, jedan od sigurno najkvalitetnijih timova, dva puta pobedili….Nikakav alibi, samo eto da se zna….

Zoli 16

Sinoć protiv Jedinstva, zanimljiva situacija na terenu, par igrača iz Novog Bečeja, mogli su očevi da budu golobradim Zrenjanincima…

– A ipak su na kraju klinci pobedili…To je taj elan mladosti, dobar vetar, zanos koji traje….Niko do početka ove godine nije znao za Aleksu Gaćinovića, sada svi drhte od njegovih projektila….Hodžić, Paun, Toškov, Čobanov, nisu ni sanjali da će toliko vremena provoditi u igri i tresti protivničke mreže….Eto otvorilo im se i veoma mi je drago zbog toga….Uklopili su se odlično sa nešto iskusnijim Markom Gaćinovićem, Veskom, Terzom, Matijom…. Gorjan Spahić je tu kao simbioza mladosti i rutine…I to je to….

Svakako nije vreme, biće dana da pričamo o generalnom zaokretu Rukometnog kluba Proleter, ideji oslanjanja na sopstvene mlade snage, jačanje škole rukometa, finansijskoj konsolidaciji i ostalim detaljima….

– Od dolaska zimus, ubacili smo zrnce, pojam koji se zove sistem i on se poput vatrene stihije rasplamsao….Otvorili smo mogućnost da svako ko želi i voli klub, pronađe svoje mesto u njemu, pomogne u radu…Veterani, nekadašnji igrači kluba sami su došli…Sistem je čvrst, lomi i ko preživi u njemu je….

– Predsednik Dragan Božjak, Siniša Vukić, Aleksandra Đurišić, pa legenda Jokaš, ljudina i pozitivac u svakom pogledu, stožeri su i pogonsko gorivo za nešto čemu težimo…U tom vozu su i kolege Zuga, Koča….Dane Đurić nam pomaže….Neću dalje, nekog ću izostaviti, a to mi svakako nije namera…Euforičan sam pomalo nakon pobede, a ta pozitivna euforija je ipak više dobra, nego opasna stvar….I neka nas drži do ukrcavanja u banaćansko kolce…Pa u njemu kako nam bude…Ko preživi pričaće…. – uz osmeh konstatovao je prvi strateg zrenjaninskih rukometaša Zoltan Ivanica…

Zoli 1

– Kao šlag na našu pozitivnu euforiju, svakako je i poruka navijača, legendarnih Indijansa, da dva puna autobusa kompletno opremljenih za is srca iskrenu podršku ratnicima na parketu, kreću put Kikinde, ako do kolca dođe, a doći će….
Drago mi je što sportski portal Sportinfo prepoznaje našu energiju i kad nema reči, kad su stvari sportskim nagonom vođene….To su te pozitivne vibracije i hvala Vam na tome…- uz pozdrav svim čitaocima, poručio je Zoltan Ivanica, ne skrivajući iskrenu želju za lep provod svima, u prirodi danas, na 1. maj…

Pročitajte još

RUKOMETASICE SRBIJE SEPTEMBAR 2022

Seniorke otputovale na Trofej Karpata

Seniorke Srbije su nakon trenažnih aktivnosti u SC FSS u Staroj Pazovi otputovale na Trofej ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>