26. 03. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / TANJA DUKIĆ BUDUĆI DOKTOR MATEMATIKE, NA PUTU OD RODNOG ČESTEREGA PREKO PARIZA DO ŠANGAJA….
Tanja 0 naslovna

TANJA DUKIĆ BUDUĆI DOKTOR MATEMATIKE, NA PUTU OD RODNOG ČESTEREGA PREKO PARIZA DO ŠANGAJA….

Tanja Dukić šarmantna mlada dama rodom iz Česterega, nakon zrenjaninske Gomnazije koju je završila 2013. upisala je studije Primenjene matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i nakon diplomiranja, kao jedan od troje najboljih studenata, dobila priliku da završi master studije na Univerzitetu Paris Descartes u Parizu.

– Na predlog profesora Marka Nedeljkova konkurisala sam za doktorske studije na državnom univerzitetu Shanghai Jiao Tong u Šangaju i upravo pre par dana dobila sam povratnu informaciju da sam primljena. U septembru me očekuje odlazak u Kinu i to sa velikim nestrpljenjem očekujem – priča Tanja, čiji roditelji sada žive u Zrenjaninu, ali ona često u rodnom Česteregu posećuje baku i dedu.

Tanja 1

Tanja posebno ističe činjenicu da je veliku podršku osim porodice i dečka, dobila i u NURDOR-u, Nacionalno udruženje roditelja i dece obolele od raka, gde radi kao volonter nekoliko godina.
Stipendija Kineske Vlade koja joj je odobrena, podrazumeva troškove školovanja, stanovanja i džeparca.

– U prvoj godini doktorskih studija ću imati kineski jezik i kulturu ali studije će biti na engleskom jeziku, međutim želim da naučim kineski jezik i upoznam istoriju i kulturu ove mnogoljudne zemlja – poručila je na kraju Tanja Dukić, budući doktor matematike.

izvor: zitisteonline

montecito-ponedeljak2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

Tišma 6

NOVO PROLEĆE, NOVA TRAVA I NOVO U PONUDI DOO TIŠMA

Novo u ponudi – Kvalitetne Dolomite kosilice sa BRIGGS motorom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>