26. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / POGLEDAJTE 5 FOTOGRAFIJA KOJE SU OBELEŽILE OVOGODIŠNJU ŠTRAPARIJADU
5

POGLEDAJTE 5 FOTOGRAFIJA KOJE SU OBELEŽILE OVOGODIŠNJU ŠTRAPARIJADU

U selu Čestereg održana je III Međunarodna štraparijada.

Prve aktivnosti započele su fudbalskom utakmicom između ekipe iz Česterega i Mokrina gde su na kraju domaćini slavili rezultatom 3:2. Nakon toga je usledio oficijalan deo manifestacije odnosno Štraparska olimpijada i to u sledećim disciplinama: Seča trupca ručnom testerom, nadvlačenje klipe, obaranje ruka, seča trupca motornom testerom, penjanje uz stožinu a najboljima su uručene medalje. U nastavku programa posetiocima su se predstavili kulturno-umetnička društva iz Česterega, Banatskog Karađorđeva, Aleksandrova i Ostojićeva.

Za one koji nisu upoznati štra­pari­jada je izložba vučnih konja, tačnije, to je tak­mičenje u izvlačenju trupaca. Izvorno je nastala u Zapad­noj Bosni, odakle se prošir­ila na celi region.
Treća štraparijada u Česteregu je bila humanitarnog karaktera i sav novac koji se naplaćivao od ulaznica biće uplaćen mladiću iz Žitišta Đorđu Majkiću koji boluje od multipleskleroze.
Štraparijada je organizovana u šest kategorija i to laka samci, srednja samci, teška samci, laka parovi, srednja parovi i teška parovi. Cilj ove manifestacije je promocija seoskog turizma i načina života, a prisutni su mogli da uživaju uz dobru muziku, izvanrednu hranu i piće.

Ovo su 5 fotografija koje su obeležile ovu manifestaciju:
izvor:

izvor:

http://zitisteonline.com/test-vesti/645-pogledajte-5-fotografija-koje-su-obelezile-ovogodisnju-straparijadu

 

montecito-ponedeljak2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

trs

Manje od mesec dana do 36. Beogradskog maratona – tvoje vesti sa trčanja

Još mesec dana do 36. Beogradskog maratona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>