21. 01. 2022.
Home / Ostali sportovi / Pojavi se i budi deo trkačko-ekološke akcije – trčanje i skupljanje đubreta!
plogging

Pojavi se i budi deo trkačko-ekološke akcije – trčanje i skupljanje đubreta!

U nedelju 15. aprila u 10:00, ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane startovaće trkačko-ekološka akcija, trčanje i skupljanje đubreta. Grupu će predvoditi dvadesetak trkača Beogradskog trkačkog kluba, koji će tokom veoma laganog džoginga u trajanju od 30 minuta skupiti što više đubreta na potezu Brankov mosta – Gazela, inače jednoj od najlepših staza za trčanje u Beogradu.
“Ploging, kao akcija ljubitelja trčanja, nastala je u Švedskoj i doživela je veliku ekspanziju na sve delove sveta gde je ekološka svest visoka. Trkačka kultura Beograda nosi sa sobom jednu veliku vrednost, a to je briga o sebi i svom zdravlju. Oni koji preuzimaju odgovornost za kvalitet sopstvenog života, ujedno imaju izraženu odgovornost prema svojoj okolini. Takve ljude želimo da srećemo u našem gradu.”, rekao je Veroljub Zmijanac, osnivač Kluba.
Ivan Radenković, glavni trener i idejni tvorac akcije, dodao je: “U našoj Školi trčanja treniraju sugrađani koji su programeri, lekari, nastavnici, bankari, roditelji, studenti, deca, maratonci, početnici… Svi oni su trkači, ljudi koji natrposečno vremena borave u prirodi i parkovima glavnog grada. Zato smo u Školi trčanja uveli Zeleno pravilo koje glasi: Gde mi protrčimo, tu je staza čistija. Ova akcija se savršeno slaže sa našom misijom zelenog grada. Čast mi je da je akcija uspela i što je možemo izvesti sa našim članovima”. 
  • Akcija je otvorena za sve ljubitelje boravka u prirodi, brzog hodanja i trčanja.
  • Nije potrebna prijava za događaj, te se svi učesnici pozivaju da se pojave u 9:45 tačno ispod Brankovog mosta sa strane Novog Beograda.
  • Organizator, Beogradski trkački klub, obezbediće zaštitne rukavice i kese za đubre, kao i odnošenje odpada nakon akcije.
  • Događaj je pogodan i za šetnju i porodice sa decom koje bi da promovišu ekološku svest kod najmlađih.
Dragana Dišić

izvor:

izvor:

https://www.trcanje.rs/vesti/pojavi-se-i-budi-deo-trkacko-ekoloske-akcije-trcanje-i-skupljanje-dubreta/

 

montecito-petak


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

IMG_20220109_184044

MAMA ZASUKALA RUKAVE

Zrenjaninka Gabrijela Lazarov uključila se u rad sa najmlađim rvačima Proletera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>