11. 07. 2020.
Home / Ostali sportovi / Balkanski šampionat u drumskom hodanju u Ečki – otvaranje u subotu, u 13 časova
Logo_hodanje_Ecka_1

Balkanski šampionat u drumskom hodanju u Ečki – otvaranje u subotu, u 13 časova

Kao što je već najavljeno, Grad Zrenjanin i mesna zajednica Ečka 14. aprila, u subotu, domaćini su međunarodnog atletskog takmičenja – Balkanskog šampionata u drumskom hodanju.

Prijave za učešće na ovom šampionatu stigle su iz 9 zemalja, a očekuje se učešće više od 120 takmičara, kao i velikog broja dece iz Zrenjanina i Ečke, koja će se takođe oprobati u drumskom hodanju i upoznati se s tom atletskom disciplinom, zastupljenom i u programu Olimpijskih igara.
Ceremonija svečanog otvaranja šampionata održaće se u 13 časova u ambijentu Kaštela Ečka, a u 13.45 počinje prva trka, za najmlađe, koji će nastupiti na stazi dužine 1 kilometar. Pola časa kasnije, u 14.15 časova, počinje trka omladinki na 5 kilometara.
U 15 časova je start trke u kojoj će se nadmetati omladinci u muškoj i juniori u obe konkurencije, na 10 kilometara. Glavna trka Balkanskog šampionata, u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, na programu je u 16.15 časova, na trasi dužine 20 kilometara. Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje manifestacije je u 18.15 časova, takođe u Kaštelu Ečka.
Drumsko hodanje održava se na sertifikovanoj stazi dužine 1000 metara, koja se proteže uz “Kaštel” i delom u glavnoj ečanskoj ulici, a hodaće se više krugova, u zavisnosti od kategorije učesnika. Zbog takmičenja će za saobraćaj biti zatvorene dve ečanske ulice – Novosadska i ulica Maršala Tita, saopštilo je Javno preduzeće za urbanizam iz Zrenjanina.
Ove ulice za saobraćaj će biti zatvorene u subotu, 14. aprila, a vozači će o tome biti upozoreni saobraćajnom signalizacijom. Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajne signalizacije u vremenu održavanja Balkanskog prvenstva u drumskom hodanju.
Grad Zrenjanin i Atletski klub “Proleter”, koji je tehnički organizator takmičenja, pozivaju sve naše sugrađane, a posebno stanovnike Ečke, da prisustvuju ovoj sportskoj manifestaciji i pozdrave učesnike iz 9 zemalja kako to već dolikuje tradicionalno dobrim domaćinima brojnih sportskih manifestacija održanih u našoj sredini.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5764/Balkanski-sampionat-u-drumskom-hodanju-u-Ecki—otvaranje-u-subotu–u-13-casova


montecito-cetvrtak


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

FB_IMG_1594449553207

BANAT PO SEDMI PUT ŠAMPION SRBIJE

Bez odigranog finalnog meča, zbog Korona virusom zaraženog igrača Crvene zvezde, stonoteniski Banata iz Zrenjanina, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>