04. 03. 2021.
Home / Ostali sportovi / Na Banjalučkom polumaratonu 12. maja, nešto sasvim novo u regionu: Prvi EDU Coaching Forum
banja-luka-coaching

Na Banjalučkom polumaratonu 12. maja, nešto sasvim novo u regionu: Prvi EDU Coaching Forum

EDU Coaching Forum, koji će okupiti kompetentne stručnjake iz regiona, biće održan od 11. do 13. maja u okviru “Vivia Run&More Weekend” festivala u banjalučkoj tvrđavi Kastel, a sve u sklopu Banjalučkog polumartona.Program foruma osmišljen je za trenere trčanja, fitness i kondicione trenere, studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste, trkače , i sve one koji žele da usavrše svoje znanje, ostvare dugoročne kontakte sa stručnjacima, te aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta, i sporta uopšte, u regionu i šire.

Pre nego što pređemo na stvar, želeli smo da vas obavestimo da je u toku upis u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba koj traje do 22. aprila 2018. Ukoliko nameravate da počnete da trčite ili želite da napredujete u svom trčanju, pogledajte šta su vam treneri spremili za leto 2018 godine na www.skolatrcanja.com

Ove godine u fokusu foruma su četiri teme, i to: kondicione pripreme rekreativaca, nutricionizam, prevencija od povreda i marketing u coaching-u.

I Trčanje.rs će biti učesnik!

Riječ je prvenstveno o stručnom forumu za unapređenje trenerskog rada u rekreativnim sportovima, ali je program osmišljen i za druge profile sportskih radnika, koji žele da aktivno rade na svom usavršavanju kako bi pomogli i drugima u pomjeranju njihovih psihofizičkih dometa.

Dio ovog stručnog usavršavanja usmjeren je i na poslovni, marketinški aspekt, čime akcenat stavljamo i na unapređenje poslovnih performansi učesnika i podizanje sportsko-rekrativnih oblasti na jedan profesionalan nivo.

U tom smislu, temu marketing u coaching-u obrađivaće Veroljub Zmijanac, osnivač portala “Trčanje.rs”, koji će održati predavanje “Marketing i aktivacija klijenata – kako do uspješnog biznisa”. Veroljub Zmijanac poznat je kao guru beogradske trkačke scene, a inicirao je brojne projekte koji su uticali na popularizaciju trenda trčanja u Srbiji.

 

Glavni trener Beogradskog trkačkog kluba, Ivan Radenković tvorac je trenažnog programa Škole trčanja kroz koji je uspješno prošlo preko 2500 polaznika/ca kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Zagovornik je „pametnog “ treniranja, treniranja baziranog na naučnim saznanjima. U tom smislu, učesnici banjalučkog foruma moći će da prisustvuju njegovom predavanju “Kako trčati bez povreda”.

Ostale teme i predavači

Kada su u pitanju kondicione pripreme iz Hrvatske nam dolazi Asja Petersen, verifikovani međunarodni pilates instruktor i edukator, te pokretač trenda vježbanja autentične Pilates tehnike na hrvatskom području. Učesnici banjalučkog foruma moći će da prisustvuju njenom predavanju/radionici na temu “Biomehanika kralježnice i funkcionalnost lokomotornog sustava”.

Prof.dr Lejla Šebić je najpoznatije ime u BiH kada se spomene fitness i aerobik. Na prvom EDU Coaching Forumu u Banjaluci govoriće o novim trendovima u grupnim fitness programima, a posjetioci će imati priliku da učestvuju i u njenoj radionici “Funkcionalni body weight trening”.

Temom nutricionizam baviće se oficijelni ljekar Svjetske fitness federacije- FISAF, Danijel Borković, koji posljednjih 14 godina aktivno radi sa sportskim organizacijama i sportistima, i to kao doktor, edukator, nutricionista, te sportski i medicinski savjetnik. Učesnike foruma u Banjaluci upoznaće sa specifičnostima prehrane i suplementacija u sportu.

Učesnike EDU Coaching Foruma očekuju i raznovrsna stručno-edukativna predavanja i radionice o prevencijama od povreda. Na predavanju pod nazivom “Oporavak u modernom sportu” posjetioci će imati priliku da čuju Aleksandra Jakovljevića, specijalistu ortopedske hirurgije iz Banjaluke.

Uz pravilno trčanje, važno je i pravilno disanje, zato je tu i učitelj Kundalini yoge iz Banjaluke, Sanda Mešinović, koja će učesnike foruma provesti kroz radionicu pod nazivom “Tehnike disanja”. Nakon dugogodišnjeg iskustva rada u korporativnom svijetu, ali i kao fitness trener, Sanda se posvetila edukaciji i pomoći svim ljudima u njihovoj želji da žive zdraviji, kvalitetniji i ljepši život.

Panel diskusije za direktore trka

U okviru EDU Coaching Foruma biće održana i panel diskusija na temu “Adolescentno doba uličnih trka” u kojoj će učestvovati gosti iz regiona: Gojko Zalokar – direktor Ljubljanskog maratona, Alen Bošković – direktor Dubrovačkog polumaratona, Marko Vasić – predstavnik Evropske atletske asocijacije i Veroljub Zmijanac – osnivač portala “Trčanje.rs”i direktor trke Belgrade Business Run.  Domaćin prvog panela je Vladimir Selec, sportski direktor Banjalučkog polumaratona.

Predavanja, panel diskusije i radionice su još jedan segment po kojem se “Vivia Run&More Weekend” festival izdvaja od drugih, sličnih događaja.

Više detalja potraži na http://edu.runmoreweekend.com/

Vidimo se na Kastelu.

Tijana Popadić04.04.2018

izvor:

izvor:

https://www.trcanje.rs/vesti/prvi-edu-coaching-forum-u-banjaluci/

 

montecito-ponedeljak2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

received_2734156066835239

BRONZA ZA DUNJU

Mladi karatisti Zadrugara iz Lazareva, započeli su novu sezonu, sjajnim nastupom na međunarodnom turniru “TK-a ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>