27. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / Legendarni Henri Rono promoter 31. Beogradskog maratona
henryrono3-1400x600

Legendarni Henri Rono promoter 31. Beogradskog maratona

Čuveni Henri Rono, jedan od najboljih trkača u istoriji svetske atletike, čovek koji je pomerao granice i postavljao nove standarde u atletici – biće promoter 31. Beogradskog maratona.

„Izuzetno nam je drago da je Kenijac Henri Rono promoter 31. Beogradskog maratona. Rono je jedna od neponovljivih legendi svetske atletike i sporta uopšte, čovek koji je dominirao srednjim i dugim prugama sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i koji je trčanje podigao na viši nivo“ – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Pre nego što pređemo na stvar, želeli smo da vas obavestimo da je u toku upis u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba koj traje do 22. aprila 2018. Ukoliko nameravate da počnete da trčite ili želite da napredujete u svom trčanju, pogledajte šta su vam treneri spremili za leto 2018 godine na www.skolatrcanja.com

„Rono tako nastavlja dugogodišnju tradiciju, da promoteri Beogradskog maratona budu istaknuti atletičari koji su ostvarili atletske i sportske podvige koje niko pre ili posle njih nije dostigao. Rono je u više navrata obarao svetske rekorde u različitim disciplinama. Način na koji je Henri trčao i stalna očekivanja publike da će postići još jedan svetski rekord punili su stadione širom sveta. Tokom 1978. godine Rono je ostvario do tada nezamisliv poduhvat – u rasponu od samo 81 dana oborio je svetske rekorde na 3000m, 3000m stipl, 5000m i 10000m – podvig kakvom se niko nikada nije približio. Henri Rono je, nažalost, imao i veliku sportsku nesreću, da u periodu kada je vladao svetskom atletikom svoj kvalitet nije mogao da dokaže osvajanjem i olimpijske medalje jer je Kenija bojkotovala Oiimpijske igre u Montraelu 1976. godine, a potom i Olimpijske igre u Moskvi 1980. godine, ali njegovi rezultati i podvizi ostaju sinonim za „neponovljivo“ i „nestvarno“ – kako su tada o njemu pisali svetski mediji“ – zaključio je svoju izjavu Nikolić.

Henri Rono koji sada živi u Albukerkiju u SAD i radi kao trener, povodom svog skorog dolaska u Srbiju izjavio je: „Počastvovan sam da ću biti promoter Beogradskog maratona za koji sam čuo da je odlično organizovan i da je popularan u Beogradu i Srbiji. Veoma je lepo da se neko seća mojih rezultata posle toliko godina. Ja sam tokom svoje karijere takmičio na mnogim mestima, ali nikada u Beogradu. Čuo sam i da je Beograd lep grad, a Srbija lepa zemlja i vrlo sam uzbuđen da uskoro to vidim i doživim. Svim budućim učesnicima 31. Beogradskog maratona želim uspešan nastup, a možda i ja istrčim neku distancu na tom događaju“ – ostao je pomalo zagonetan Henri Rono.

Dugogodišnji Henrijev menadžer i čovek koji je takođe zaslužan za njegove uspehe, inače jedan od najuticajnijih ljudi u svetskom trkačkom i maratonskom pokretu Amerikanac Trejsi Sandlan, biće i ovom prilikom uz njega u Beogradu. Tim povodom je izjavio: „Za 50 godina moje karijere u atletici bio sam privilegovan da upoznam i da se družim sa stotinama svetskih rekordera i osvajača olimpijskih medalja, ali čak i među njima Henri je poseban. Mislim da ga je Bog poslao na zemlju da trči i promoviše atletiku. Drugi takav po mom mišljenju je Jusein Bolt. Takođe, želim da istaknem da Dejana (Nikolića) poznajem odavno i da pratim razvoj Beogradskog maratona kao jednog od značajnih događaja u maratonskoj svetskoj seriji. Vrlo sam nestrpljiv da doživim ovaj izvanredan događaj i vidim Beograd, jedan od lepših svetskih gradova.“ – zaključio je svoju izjavu Trejsi Sandlan.

Beogradski maraton biće održan 21.04.2018. godine.

izvor:

izvor:

https://www.trcanje.rs/vesti/legendarni-henri-rono-promoter-31-beogradskog-maratona/

 


montecito-cetvrtak


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

image_6483441 (19)

KARATISTI ZADRUGARA SJAJNI U ARANĐELOVCU I STAROJ PAZOVI

Tradicionalni međunarodni turnir u Aranđelovcu, pod nazivom Aranđelovac open, na kojem je učestvovalo 700 takmiara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>