01. 10. 2022.
Home / Fudbal / BLIZANCI MIJATOVIĆ BEGEJOM KOLO VODE…
Mijatovići 1

BLIZANCI MIJATOVIĆ BEGEJOM KOLO VODE…

Nije retkost u svetskoj fudbalskoj priči da braća blizanci igraju za isti tim, ali da ih je trojica, zaista pravi je raritet…U Žitištu međutim, u Fudbalskom klubu Begej, blizanci Mijatović, Dragan, Dejan i Srđan, rođeni 19. oktobra 2000-te godine, ovog proleća iz podmlatka prebačeni su u prvi tim i velike su nade vojvođanskog ligaša, baš kao i lokalnog Kulturno umetničkog društva, čiji su članovi desetak godina i odlični su u folkloru…

Dok su u kolu isti, zanimljivo je da su fudbalu na različitim pozicijama u timu.Dragan je golman, Srđan je klasičan odbrambeni, spoljni igrač, dok je Dejan najčešće na poziciji zadnjeg veznog fudbalera.

Mijatovići 2

Odlaskom iskusnog Danila Pustinjakovića sa gola Begaja, Dragan Mijatović ga je dostojno zamenio, dok Dejan i Srđan marljivo treniraju i čekaju svoju šansu. Igrali su zajedno u istom sastavu na prijateljskim utakmicama, ali vreme je pred njima i željno iščekuju da sva trojica zaigraju u prvih 11 na nekoj prvenstvenoj utakmici.

Svesni su da je vreme pred njima jer još nisu napunili 18 godina i proslavili punoletstvo, a veoma su talentovani i svakako predstavljaju budućnost Begeja…

– Sjajni su momci, lepo vaspitani i veoma talentovani fudbaleri… Naravno da verujem u njih, jer imaju smisla za fudbal i to pokazuju na treninzima i na prijateljskim utakmicama. Slušaju savete i od mene i od starijih drugova iz ekipe, a to je jedan od preduslova da se napreduje, naravno uz rad i redovne treninge – naglasio je trener Begeja, Dragan Jović.

Imenjak Dragan, ali Mijatović, prvi je od trojce blizanaca iskusio baražnu paljbu kao prvotimac,a bio je odličan na golu u komšijskom derbiju protiv Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva…

Mijatovići 22

– Sve je drugačije u seniorskom fudbalu i zbog toga mi puno znači podrška starijih prvotimaca…. Svestan sam da treba puno da radim i otklonim nedostatke ukoliko želim karijeru uspešnog čuvara mreže. Verujem u sebe i ubeđen sam da mogu da napredujem, kao i moja dva brata koji strpljivo čekaju svoju šansu u prvih 11. Volja svakako postoji, a i vreme radi za nas – ubeđen je Dragan Mijatović, a slično razmišljaju i njegova dva brata blizanca….

Kad se već priča o braći Mijatović, valja naglasiti da su otac Mladen i majka Vinka sinove dobili u poznijim godinama, nakon sedamnaest godina braka, a petočlana porodica živi u Žitišti veoma skromno i uz velika odricanja.

– Poštujemo i cenimo sve napore i muku roditelja i veoma dobro znamo kako im je i zato se trudimo da opravdamo njihovo poverenje i želju da se pravilno razvijamo i izrastemo u časne i poštene ličnosti i dobre sportiste – uglas ističu Srđan i Dejan, priznajući da im je drago što je 4 minuta stariji brat Dragan prvi stigao do startnih 11 i da ga oni kao starijeg među trojcom istih, itekako poštuju i slušaju….

 

montecito-sreda2


mc_rostilj

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

image_6487327

IVAN MIKALAČKI, FUDBALSKI SUDIJA IZ ZRENJANINA, NA UTAKMICI LIGE ŠAMPIONA MLADIH TIMOVA

Momenat za istoriju fudbala u Zrenjaninu i još jedno u nizu priznanja za kvalitetan rad ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>