19. 12. 2018.
Home / Fudbal / Zrenjanin i ove godine domaćin kvalifikacione grupe turnira ”Igrajmo za 16”
Igrajmo_za_16_parovi_01

Zrenjanin i ove godine domaćin kvalifikacione grupe turnira ”Igrajmo za 16”

Zrenjanin će biti i šesti put zaredom jedan od domaćina kvalifikacija za memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrajmo za 16”, posvećen tragično stradalim radnicima Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine. Tim povodom, danas je u Gradskoj kući održan žreb i određeni parovi četvrtfinalnih mečeva, koji će se igrati u sredu, 7. marta i u petak, 9. marta, u zrenjaninskoj hali sportova “Kristalnoj dvorani”.

Turnir su najavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Organizacionog odbora u Zrenjaninu Nikola Božović i koordinator Kancelarije za mlade Ivan Mikalački, a parove četvrtfinala izvukla je Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina. U sredu, 7. marta, od 10 časova sastaju se Vojvoda Stepa – Fakultet za menadžment, a od 10.45 igraće Vatrogasci spasioci – Gradska uprava Zrenjanin. U petak, 9. marta, od 10 časova igraju “Čistoća i zelenilo” – “Vodovod i kanalizacija” i od 10.45 Firma “Kovertis” – TF “Mihajlo Pupin”.
Polufinale će biti odigrano naredne srede, 14. marta, a finale u petak, 16. marta. Pobednik će steći pravo da igra u završnici grupe “Gradovi” u Beogradu , 31. marta i 1. aprila.
Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je Grad Zrenjanin i ove godine, po šesti put, podržao ovu manifestaciju, koja poprima sve veću masovnost i kvalitet.
“Ovaj turnir treba da nas podseti na sve ono što se dogodilo pre 19 godina i naša je obaveza da sačuvamo sećanje na poginule radnike RTS, ali i na sve žrtve NATO bombardovanja”, kazao je Salapura.
Od ove sezone u organizaciju turnira se uključila i Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina, čiji predstavnik Ivan Mikalački ističe da je značajno negovati ovakvu tradiciju, posebno što su ciljna grupa Kancelarije u najvećoj meri srednjoškolci, dakle oni koji su rođeni posle NATO agresije na našu zemlju.
“Oni se toga ne sećaju i ne znaju šta se sve događalo i ovo je jedan od načina da im na to ukažemo, da negujemo sećanje na sve žrtve koje je podnela naša zemlja i na taj način čuvamo uspomenu na njih”, istakao je Mikalački.
Nikola Božović izneo je podatak da je na prethodnih pet turnira u Zrenjaninu nastupilo 270 fudbalera i 15 ekipa, kao i da je ekipa Gradske uprave jedina igrala na svim turnirima, a nastupiće i ove godine.
“Turnir je krenuo pre 19 godina u Beogradu, pre 6 godina se proširio na druge gradove i s velikim zadovoljstvom smo prihvatili da ga organizujemo u Zrenjaninu, pre svega Dopisništvo RTS, ali i Grad Zrenjanin, koji je takođe od početka uključen u organizaciju. Sada kompletnu podršku turniru daju i Sportski savez grada, ustanova “Sportski objekti”, Kancelarija za mlade. Mada je cilj turnira, pre svega, da se na njemu učestvuje, moramo istaći i da su ekipe iz Zrenjanina postizale zavidne rezultate u završnici turnira u Beogradu”, naveo je Božović.
Simo Salapura je upriličio i prijem za članove Organizacionog odbora turnira iz Beograda, koje je predvodio Svetozar Stanković, naš nekadašnji sugrađanin i sportista, bivši golman rukometnog kluba “Proleter Naftagas”.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5699/Zrenjanin-i-ove-godine-domacin-kvalifikacione-grupe-turnira-”Igrajmo-za-16


montecito-sreda2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

Boba R 2

SLOBODAN RAJČEVIĆ NAPUSTIO EKONOMAC I OTIŠAO U LIBAN PO NOVU TITULU…

Slobodan Rajčević novi je član ekipe Bank ov Bejrut, koja je najbolja u Libanu i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>