02. 10. 2023.
Home / Ostali sportovi / Praznik džudo sporta u Zrenjaninu – održano prvenstvo Srbije za seniore
Judo_03

Praznik džudo sporta u Zrenjaninu – održano prvenstvo Srbije za seniore

Besprekorna organizacija i kvalitetni mečevi obeležili su Prvenstvo Srbije za seniore, održano juče u Zrenjaninu. Džudo savez Srbije i tehnički organizator, džudo klub “Proleter” iz Zrenjanina priredili su pravi praznik za sve ljubitelje našeg olimpijskog borilačkog sporta.

Vredni pehari za najbolje takmičare Prvenstva Srbije za seniore 2018. su otišli u ruke Anje Obradović iz ODŽK “Beograd” i Bojana Došena iz “Crvene zvezde”.

“Ovo nije moja prva zlatna medalja u seniorskoj konkurenciji ali sam ove sezone prvi put podigla pehar za najbolju takmičarku. Svakako da je ovo veliko priznanje, ali i obaveza da nastavim još bolje u periodu koji dolazi. Želim da zahvalim porodici i celom timu ODŽK Beograda”, istakla je Anja Obradović.
U Ljutice Bogdana 1-a stiže još jedno vredno priznanje. Bojan Došen, kapiten crveno belih, ovoga puta osvojio je zvanje najuspešnijeg seniora.
“Zaista sam presrećan jer sam u ovoj novoj kategoriji pokazao kvalitet i dobio pehar za najboljeg takmičara. Ovo je ne samo moj uspeh već i uspeh moje “Crvene zvezde”, čitavog tima. Želeo bih da se zahvalim Ivanu Bošnjaku i Ivanu Todorovu koji su mi omogućili odlične uslove. Uveren sam da ću seriju dobrih rezultata nastaviti i na međunarodnoj sceni”, rekao je Bojan Došen, član džudo kluba Crvena zvezda.
U fokusu Prvenstva Srbije u Zrenjaninu bio je aktuelni šampion Evrope Aleksandar Kukolj. Srpski “broj 1” bio je neprikosnoven u kategoriji do 90 kilograma.
Odlična organizacija obeležila je i ovo izdanje Prvenstva Srbije za seniore u Zrenjaninu.
“U kratkom vremenskom intervalu, brže nego što smo očekivali, uspeli smo da organizujemo niz aktivnosti i domaćih takmičenja u skladu sa najvišim međunarodnim standardima kako bi se naši sportisti u inostranstvu, u borbama za medalje, osećali kao kod kuće. Državno prvenstvo u Zrenjaninu je, počev od broja učesnika i klubova pa preko kvaliteta borbi, bilo u rangu evropskih kupova. Nastojanja Džudo saveza Srbije da proširi bazu kroz sistem školskog sporta i da unapredi uslove rada, idu brže nego što smo očekivali tako da smo zaista više nego zadovoljni početkom ove godine. Zahvalni smo Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta za početak izgradnje Nacionalnog trening centra koji će srpskim džudistima pružiti najkvalitetnije mogućnosti za pripreme i verujemo, na taj način doprineti još boljim međunarodnim rezultatima i naravno, većem broju medalja sa najznačajnijih takmičenja”, rekao je Dragan Atanasov, direktor Džudo saveza Srbije.
Finalne borbe otvorili su prof. dr Miodrag Bratić, predsednik UO Džudo saveza Srbije i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, koji je i uručio medalje najuspešnijim takmičarima.
“Uspeli smo da ostvarimo dobru komunikaciju sa više nacionalnih granskih saveza, između ostalih i sa džudo savezom Srbije. U kratkom vremenu, danas imamo još jedno kvalitetno takmičenje u našoj “Kristalnoj dvorani”, u pitanju je prvenstvo Srbije za seniore, najkvalitetniji takmičari su u Zrenjaninu. Drago nam je i što je naš takmičar, član džudo kluba “Proleter” Dušan Sarić osvojio bronzanu medalju. Čestitamo i njemu, i džudo savezu Srbije i nadam se da ćemo u narednom periodu organizovati još neku sličnu manifestaciju u džudo sportu”, naglasio je Salapura.
Izvor: Džudo savez Srbije / Grad Zrenjanin

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5698/Praznik-dzudo-sporta-u-Zrenjaninu—odrzano-prvenstvo-Srbije-za-seniore

Pročitajte još

image_6483441 (1)

ŠAHISTI IZ ELEMIRA PRVACI SRBIJE

Šah klub Naftagas uz Elemira, mesta nadomak Zrenjanina, potvrdili su sjajnu dominaciju i ostvarili podvig, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>