13. 04. 2021.
Home / Košarka / KOSTAS STRATAKIS… U NEKOLIKO SEKVENCI PRIČA ŽIVOTA MOG….
Kosta 10

KOSTAS STRATAKIS… U NEKOLIKO SEKVENCI PRIČA ŽIVOTA MOG….

Apolonskom lepotom i građom modernog Zevsa sportskih terena, nekadašnji juniorski reprezentativac Grčke, Kostas Stratakis, dvedesetdvogodišnji košarkaš, odavno je privukao pažnju javnosti u Srbiji, a sada famoznim zakucavanjima i lucidnim potezima zaustavlja dah navijača zrenjaninskog Proletera, kluba za koji igra i bori se poput lava iskrenog srca i otvorene duše…Poput hrabrog Tezeja koji je uspeo da spasavajući Atinjane, ubije Minotaura i izađe iz Lavirinta, Kostas je napustio jug Grčke i otisnuo se u potrazi za sopstvenom košarkaškom srećom….

Kosta 9

Rođen na Kritu, 1996. godine sa tipičnim osmehom sunca, Sredozemnog, Egejskog i Levanstkog mora i osunčanih maslina, preplanulim tenom grčkih bogova-ratnika i čuvene Minojske civilizacije, Kostas je košarku, koja mu je najveća ljubav, strast i opsesija, počeo da igra u matičnom Heraklionu, klubu koji nosi ime glavnog grada na ostrvu.I baš kao što su sa obala Krita u nebeske visine otisnuli Dedal i njegov sin Ikar, supertalentovani Stratakis krenuo je putem svoje sudbine….

Kosta 16

– Volim Krit, sve čari juga i magiju ostrva na kojem sam rođen i prvi put spoznao sebe…Ali košarka je moja ljubav, usud i sudbina….Zbog nje sam se vinuo, e sad dokle ću stići ne znam, ali sam zadovoljan, srećan i smejem se….Okružen sam osobama koje volim i koje me vole i to mi je najvažnije….Za Grčku i Krit, moj Heraklion, uvek ima vremena preko leta, odem tamo, napunim baterije i oplemenim dušu i kasnije sam spreman za sve eventualne nedaće i hvatanja u koštac sa njima – nadahnuto započinje priču košarkaš Proletera Kostas Stratakis.

Kosta 11

– Meni je trenutno baš zanimljivo u Proleteru, za relativno kratko vreme uklopio sam se u tim, osetio hemiju i puno pozitivnih vibracija i to me čini spokojnim.Znam da mogu mnogo više i bolje, ali svestan sam da ništa ne ide preko noći i da mora polako…Igramo modernu, brzu košarku sa puno napadačkih kreacija, a to se upravo poklapa sa mojim shvatanjem i filozofijom igre i zbog toga sam tu…Nije mi teško da iz Beograda u kojem živim, putujem na treninge sa Slobodanom Lalićem i Dejanom Burićem, iskusnim saigračima i sjajnim košarkašima i ljudima pre svega….

Kosta 5

Sledeća sekvenca, zanimljiva porodična priča….

– Moja majka Slađana, rođena je u Sarajevu, došla je u Novi Sad da studira, upoznala oca Grka, Nektariosa Stratakisa, koji je takođe u glavnom gradu Vojvodine, studirao DIF i nakon diplomiranja stekao zvanje profesora fizičke kulture.Ne znam da li je Dunav, ravnica ili neka od brojnih romantičnih šetnji ispod Petrovaradinske tvrđave, učinila da se rodi ljubav, ali to se desilo i šarmatna Sarajka postala je gospođa Stratakis i stanovnica Herakliona, glavnog i najvećeg grada na Kritu….

Kosta 17

– A onda sam te 1996-te godine na ovaj svet došao ja…Ubrzo se pojavila i košarka i preuzela glavnu rolu u našim životima….2013. godine upravo zbog nje, napustio sam Krit i došao u Srbiju, a poput Dedala i Ikara, zamnom su krenuli i moji roditelji…Nastanili smo se na Vidikovcu u Beogradu, majka trenutno drži kafić, otac je trener u teretani, džimu kako se kod nas u Grčkoj kaže i tvorac brojnih programa za personalne treninge….Radi posao koji najviše voli i za koji se školovao, a i meni je puno pomogao…Napravio sam telo, baš onako kako želim…A tu su svakako i očeve zasluge….

Kosta 14

Sekvenca broj 3, srcu najbliža i najdraža….

– Naravno…Gospođica Marija Cvetković…Nadam se jednog dana i gospođa Stratakis…. – uz osmeh koji mu ne silazi sa lica nastavlja priču Kostas.

– Uz košarku i svakodnevne treninge, studiram DIF u Novom Sadu, moja devojka je na TIMS-u…Svesni smo oboje da ćemo bez fakultetskih diploma teško kroz život i zbog toga nam je jedan od ciljeva veoma važnih u zajedničkom životu, status akademskih građana…E sad, moja košarka je kao šlag na torti, ja bez nje jednostavno ne mogu…

Naredna sekvenca zanimljive priče o životu Kostasa Stratakisa, je ona o planovima, snovima, željama….

– Jedina želja i san je da nemam želja ni snova…Da ništa ne planiram….jer kada sam do sada planirao, sve se okrenulo i pošlo onako kako nisam želeo….Zbog toga snova, maštanja i planova više nema….Jednostavno želim da ništa ne želim…pa kako mi bude…. – ubeđen je Kostas.

Kosta 4 sa ocem

Ipak komadić Krita, uvek je u blizini duše….

– Krit je inspiracija….kažu stari ljudi tamo, kad jednom osetiš dodir mora, sunca, predivnih pejzaža i miris Mediterana, zaljubljen si večno….

– Uspeo sam da u tu priču u koju verujem, utaknem moju Mariju i zaljubljenost traje…..

Kosta 5

Do kraja sezone igraćeš u dresu Proletera….Ima li šanse da se saradnja nastavi?

– Zrenjanin je idiličan grad, imao sam priliku malo da ga upoznam…Što se košarke tiče, rano je o tome govoriti, videćemo, još je rano, ima još osam kola do kraja sezone…Ali opcija uvek postoji….Pa videćemo….polako…nema planova – kako sam rekao.

Kosta 6

Kostas u poslednjoj sekvenci ove priče o tebi, želimo ti uspešnu karijeru košarkaša o kome će se tek čuti i pričati!!!!

– Lepa želja…zanimljiva i idilična….Ako se ostvari, niko srećniji od mene….Osim matičnog Herakliona, gde sam kao klinac počeo da igram košarku, nastupao sam za reprezentaciju Grčke U16 i U18, a u Srbiji za Slodes, Beko, Metalac, Srem…U svakom slučaju hvala na lepim rečima i srdačan pozdrav čitaocima portala Sportinfo, čiji sam i sam svakodnevni fan….Uz jutarnju kaficu, pročitam sve šta je novo i aktuelno, košarka je naravno uvek prva….A hvala Bogu košarkaških tema ima na portalu i zanimljivo mi je sve to….Dođite u subotu uveče na utakmicu…Proleter igra sa ekipom Plane…Vidimo se…

Kosta 8

Još jedna kratka sekvenca iz domena imaginacije, može?

– Uvek…samo recite!!!

Jedno atraktivno zakucavanje, ali baš onako…..

– Može naravno…..Dogovoreno!!! Sve za košarku…Pozdravlja Vas sve i voli Kostas Stratakis!!!!!

 

montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

IMG-eada8017a99374e12a1833493f799d47-V

MALI KOŠARKAŠI PETROVGRADA ŠAMPIONI VOJVODINE

Talentovani mali košarkaši Petrovgrada iz Zrenjanina, rođeni 2011. godine, novi su prvaci Vojvodine u svom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>