03. 08. 2020.
Home / Ostali sportovi / Irena Pavlović: Kolika je stvarna moć trčanja?
run-art-irena-pavlovic

Irena Pavlović: Kolika je stvarna moć trčanja?

Imali smo zadovoljstvo da razgovaramo sa Irenom Pavlović, autorkom Run Art koncepta i ženom koja je kroz trčanje našla platformu za pomoć najugroženijima, ženama iz sigurnih kuća.

RunArt je Run&Write Community

Podrška mamama u njihovom osnaživanju kroz aktivno provedeno vreme u fizičkoj aktivnosti i pisanju o tim promenama koje nastupaju pri ponovnom buđenju tela u kasnijim godinama.

Koncept koji osnažuje kako fizički, tako i mentalno i emotivno. Trčanje kao fizička, ali i kao introspektivna aktivnost.

Šta je to u senci kilometara koje neko trči? Šta ga podstiče da istraje i ostane motivisan kroz sve segmente života. Kretanje kao stil života, spoznaja da treba da smo u pokretu da bismo bolje razmišljali.

Poslušajte šta koncept podrazumeva, kako možete da se uključite i prijavite se na prvi sledeći događaj, 21. februara u Impact Hubu.

Šta o Run Artu govore polaznice?

Natalija, 40 godina, mama dva tinejdžera:

Prvo što sam trčanjem otkrila je da mogu nešto u šta sam bila ubeđena da je nemoguće, istrčavši svoja prva 4km u cugu, a kroz RunArt radionicu sam shvatila da nisam bila jedina u toj zabludi, kao i još neke stvari. Da moji problemi nisu najveći i da je kretanje, neophodno da bi se isti rešavali. Da mi usredsređenost na disanje povećava koncentraciju i tako me jače povezuje sa samom sobom. Naučila sam konačno sa svojih 40 šta je kilometar.

Slobodanka, mama devojčice i dečaka od 10 godina :

Ona inspiriše. Ona aktivira. Ona svojim primerom i porukama motiviše da se okreneš sebi i zapitaš  šta stvarno želiš, šta da uradiš za sebe da ti bude dobro u sopstvenoj koi, a samim tim i onima oko tebe. Pisanje to otkriva, a pokret menja.

Irena je uspela da pisanjem i trcanjem probudi devojčicu u sebi i poveže se sa njom i tako bude zadovoljna, oslobodjena, otvorena. Sloboda koju osetis ponavljanjem ritmičnih pokreta tela dok trčis, uspostavljaš balans disanjem, zapažaš svet oko sebe i misli počinju da se slažu, sve postaje jasnije.

Tokom radionica shvatiš da postoje žene slične tebi, otvoriš se, proces počinje. Jedna drugoj žene pružaju podršku jer razumeju. Istrčani prvi kilometri bude snagu u nama da budemo bolja verzija sebe. Da se krećemo, menjamo na bolje. Reči zapisane na papiru podstiču da istražuješ suštinu svog bića. Nema odustajanja, nema izgovora. Kreći se, trči, daj sebi šansu.

Marija, 39 godina, mama dva divna dečaka:

Želela sam promenu. Jako sam se loše osećala u svojoj koži. Nezadovoljno, isfrustrirano, nesigurno.
Slučajno sam videla post na fb od moje bivše koleginice i prijateljice Irene. Oduševila me je njena priča. Bez razmišljanja sam se priključila.
Na radionici sam upoznala divne žene. Mame. Sjajne i divne osobe pune ljubavi.
Svaka sa svojim tegom. Učile smo da se oslobadjamo tegova zajedno. Pričale o preprekama na koje smo nailazile. Zajedno se smejale i znojile. Podržavale jednu drugu kada bi posustajale.
Uz trčanje i pisanje sam počela ponovo da volim sebe. Svoje nesavršeno telo posle dva porodjaja(i skupljam hrabrost za treće). Svoje lose trenutke i teške dane.Sada se ponovo smejem i svaki dan se radujem malim stvarima. Bolja sam sebi. Bolja sam majka. Žena.Trčanje je način života. Zdrav način oslobadjanja misli. Emocija. Volim da trčim.
Hvala ti Irena na inspiraciji.

Milica, 36 godina, mama troje dece:

Ova radionica mi je promenila pogled na svet. Po iskrenom motivacionom govoru koji sam čula od Irene, shvatila sam da treba da trčim i da moram da počnem što pre. Irenu znam dugo i znam šta je prošla do te priče na radionici, zadivila me njena transformacija. Od tada trčim za svoje zdravlje. Prvi kilometar je bio težak,više sam pešačila. Ali taj osećaj slobode i namera da pobediš svoju nemoć su mi stavljali osmeh na lice. Od novembra do sad, uspevam da trčim ta tri kilometra i to traje samo 15.min. Znam da mogu i pet sa devojkama u grupi, lepše je zajedno. Trudim se da postane moja potreba, eliksir mladosti, korak u neki jači svet. Ovim želim da pokažem pre svega sebi, da mogu sve samo ako to želim. Veliki izazov za mamu sa troje dece, nikad ne prestaje!

 

izvor:

izvor:

https://www.trcanje.rs/motivacija/prica/irena-pavlovic-kolika-je-stvarna-moc-trcanja/

montecito-Nedelja2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

FB_IMG_1596350851181

PLIVAČI PROLETERA USPEŠNI NA KONTROLNOM TRENINGU…

Kad već nema takmičenja, dobro je ovako, u svojoj avliji, osetiti bazen uz simulaciju, kao ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>