27. 09. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / MULTIKULTURALNOST U BEČKEREKU KROZ VEKOVE
Foto

MULTIKULTURALNOST U BEČKEREKU KROZ VEKOVE

Predavanje pod nazivom „Multikulturalnost u Bečkereku kroz vekove“ biće održano u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 19. februara 2018. godine u 19 časova. Učesnici su profesor istorije Milan Radaković i profesor Nikola Šlajh, a događaj organizuje Nemački narodni savet – podružnica Zrenjanin u čije ime će se prisutnima obratiti Robert Sabo.

Profesor Nikola Šlajh autor je „Monografije grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata“ koja je napisana u duhu negovanja tradicije kroz multikulturalnost. Knjiga će biti objavljena tokom 2018. godine, a predavanje je jedna od aktivnosti projekta „Monografija grada Bečkereka – prilozi za istoriju šest vekova Bečkereka i regije Banata”. Projekat je podržan od strane Nemačkog narodnog saveta.

Nemački narodni savet sa sedištem u Subotici je nepolitička organizacija koja se bavi očuvanjem kulturnog i istorijskog nasleđa vojvođanskih Nemaca. Predsednik organizacije je Rudolf Vajs. Podružnica Nemačkog narodnog saveza nedavno je formirana u Zrenjaninu i za kratko vreme privukla je brojne članove i simpatizere. Koordinator za Banat je Robert Sabo.

 

montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

vece indijske kulture i duhovnosti

U Kulturnom centru Zrenjanina do 25. septembra film “Toma” – U subotu, 25. 9. od 18h Veče indijske kulture i duhovnosti –

O programima: FILM: “TOMA” – DO 25. SEPTEMBRA U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>