29. 02. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Međunarodni dan razmene knjiga
sve_je_u_redu_vv

Međunarodni dan razmene knjiga

Širom sveta 14. februara obeležava se Međunarodi dan darivanja knjige. U Srbiji ovaj značan dan biće obeležen prvi put, u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”.

Na sam Međunarodni dan darivanja knjige,14. februara, biblioteku će posećivati vrtići Predškolske ustanove Zrenjanin i učenici osnovnih i srednjih škola, a centralni događaj u okviru manifestacije biće predstavljanje nagrađene knjige Jasminke Petrović “Sve je u redu”. Početak promocije zakazan je za 17 časova.

Jasminka Petrović, književnica za decu i mlade, velikom broju nagrada za svoje stvaralaštvo nedavno je pridružila i nagradu „Politikinog zabavnika” za knjigu “Sve je u redu” kao najbolju knjigu za mlade u 2017. godini.

Akcija prikupljanja dečjih knjiga, na poziv biblioteke počela je 5. februara i okupila veliki broj dece i ljudi dobre volje koji su poklonili ili razmenili knjige. U osnovi obeležavanja ovog dana jeste želja da knjige stignu do što većeg broja dece, posebno dece iz osetljivih grupa i dece koja žive u siromaštvu. Zrenjaninska biblioteka namenila je određeni broj knjiga koje se tokom ove akcije prikupe i deci u hraniteljskom porodicama.

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” posebno zahvaljuje Centru za socijalni rad Zrenjanin, Ženskoj inicijativi Zrenjanin, učenicima i prosvetnim radnicima zrenjaninskih škola, kao i velikom broju volontera koji su pomogli u organizaciji i pripremi obeležavanja ovog značajnog dana.

 

montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

ELEKTRONSKA MART 2020.

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – Mart 2020.

MESEČNI PROGAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>