13. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / ZIMSKA LUDORIJA UPRAVO POČELA…..
Zi o 2

ZIMSKA LUDORIJA UPRAVO POČELA…..

23. Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, Južna Koreja, upravo su počele i trajaće do 25. februara. Grad domaćin izabran je 6. jula 2011. na 123. sednici MOK-a održanoj u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici. Ovo će biti prve Zimske i druge Olimpijske igre održane u Južnoj Koreji.

Zi o 3

Održaće se 102 takmičenja u 7 sportova, tj. 15 disciplina. Takmičenja se prvi put odvijaju u big er-u u snoubordingu, masovnom startu u brzom klizanju, mešovitim parovima u kerlingu i ekipnom nadmetanju u alpskom skijanju.

Na igrama učestvuje 2,952 sportista iz 92 zemlje što ove igre čini najmasovnijim do sada, i po broju zemalja učesnica i po broju sportista.

Na ceremoniji otvaranja zajedno će defilovati sportisti Južne i Severne Koreje pod zastavom ujedinjene Koreje, a sportistkinje iz ove dve zemlje takmičiće se u hokeju na ledu u zajedničkoj reprezentaciji. Ruskim sportistima zabranjeno je da se takmiče pod svojom zastavom i grbom. Njihov broj je takođe ograničen zbog suspenzije Međunarodnog olimpijskog komiteta te oni nastupaju pod olimpijskom zastavom i imenom Olimpijski sportisti iz Rusije!!!!

 

montecito-petak

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

PSX_20210413_160058

KARATISTI ZADRUGARA OSVOJLI DEVET MEDALJA NA KUPU VOJVODINE

Mladi karatisti Zadrugara iz Lazareva na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore, održan u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>