27. 11. 2022.
Home / Ostali sportovi / AJREDIN AJETI SPORTISTA I BORAC BEZ MANE I STRAHA….
Aj 2

AJREDIN AJETI SPORTISTA I BORAC BEZ MANE I STRAHA….

Kada se neko rodi sa istančanim nervom i talentom da u bilo kojoj sportskoj disciplini pokaže svoj karakter i umeće, onda se za njega mora konstatovati da je sportista par ekselans….

Zrenjaninac Ajredin Ajeti jedan je od takvih sportista i borac bez mane i straha, čovek koji veliku energiju ulaže u sveopšti boljitak i pomak unapred sporta i sportskog načina razmišljanja i življenja…

Tokom protekle 2017. Godine, profesionalni vojnik po zanimanju i sportista od glave do pete, Ajredin je nastupao na takmičenjima u borilačkim sportovima, ali i orijentiringu,girevoy sportu i atletici. Ukupno je osvojio 17 medalja….

Aj 1

U borilačkim discilinama, nastupao je na Svetskom,Evropskom i Balkanskom Kupu u kik boksu, kao i na državnim i regionalnim prvenstvima u borilačkim sportovima, a osvojio je odličja i u novim sportovima Orijentiringu i Girevoy Sportu. Istovremeno, istrčao je preko dvadeset atletskih trka na 5 i 10 kilometara i polumaratona na 21kilometar.

Aj 3

Kada se ne takmiči u borilačkim sportovima,Ajredin planinari i ove godine popeo se na najviši vrh Balkana Musalu, a pored toga učestvovao je u više zanimljivih planinarskih poduhvata i akcija…

– Proteklu 2017-tu pamtiću kao izuzetno uspešnu…Osvojio sam ukupno 17 medalja, a najznačajnija odličja su sa Svetskog kik boks Kupa u Budimpešti. Gde sam osvojio srebro, zatim deve srebrne i bronzana medalja na Evropskom kupu u Karlovcu, zlatno i bronzano odličje na Balkanskom Kupu u Tešnju i bronza na Srbija Open u Girevoy sportu.

Aj 5

– Nekako sam se ustalio u istraživačkom naboju kada su nove sportske discipline u pitanju i to me zaista veoma privlači i raduje…Kao i u niz prethodnih godina, u svoj repertoar uvrstio sam još jedan novi sport, a to je novi borilački sport u Srbiji, Pencak Silat koji dolazi iz Indonezije, a u Srbiji ga je promovisao i na pravi način prezentovao nacionalni tim Singapura.Sjajna avantura i zaista lep sport – oduševljeno ističe Ajredin, uz napomenu da je na beogradskom DiF-u održan seminar Pencak Silat,koji su vodili presednik azijske Pencak Silat federacije ,treneri i takmičari nacionalnog tima Singapura.

Aj 6

– Seminar je trajao 5 dana i na kraju je održano polaganje i provera znanja stečenog tokom seminara, a ja na moju veliku sreću, obzirom na oduševljenost novim sportom, nisam imao ni najmanje problema da savladam sve prepreke i položim za majstora ovog sporta.

– Stigao je i poziv da se naredne sezone oprobam u ovom novom borilačkom sportu koji je planiran da se 2032. godine nađe kao zvaničan na Olimpijskim igrama.

– Istovremeno veoma sam ponosan što sam sa nekolicinom svojih drugara u mom Zrenjaninu osnovao sportsko borilačko udruženje Borac, koje će nakon novogodišnjih i božićnih praznika, zvanično početi sa radom.Kada sumiram učinjeno u protekloj godini, moram reći da sam veoma zadovoljan, pre svega zato što nije bilo povreda, što je najbitnije. Planirane rezultate sam ostvario,osnovao klub u svom gradu ali i sebi postavio više ciljeve za narednu sezonu.Narednu sezonu ću kao i ovu biti i takmičar i trener ali i sudija, što izuskuje dosta odricanja i vremena – nastavlja Ajredin.

Aj 4

– Veliku zahvalnost dugujem Fitness centru Steffani, mojim prijateljima i drugarima koji su mi je omogućili da se u sjajnim uslovima pripremam za takmičarsku sezonu i ostvarim vrhunske rezultate.Bez Steffanija, podrške meni itekako dragih ljudi, sve bi bilo mnogo teže i nedostupnije….Ovako, sa novom energijom, elanom i voljem, započinjem novu godinu i nadam se još većim uspesima – istakao je Ajredin uz srdačan pozdrav i želju za uspešnu i berićetnu 2018.godinu, svim čitaocima portala Sportinfo….

Aj 7

Sve fotografije iz lične arhive Ajredina Ajetija

 

montecito-petak

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

Pročitajte još

IMG-20221119-WA0021

3 takmicenja, 86 medalja!

Skopje open 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>