17. 07. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Gradonačelnik sumirao rezultate rada za ovu i najavio planove za 2018. godinu
Gradonacelnik_press_06

Gradonačelnik sumirao rezultate rada za ovu i najavio planove za 2018. godinu

Godišnja konferencija za novinare, na kojoj je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić predstavio rezultate ostvarene tokom ove i planove za narednu, 2018. Godinu održana je danas u Multimedijanoj sali Gradske kuće.

Gradonačelnik Janjić zahvalio se najpre novinarima na dobroj saradnji tokom ove godine u kojoj je mnogo toga urađeno, pre svega kada je reč o infrastruktrunim radovima.

– Završavamo ovu godinu i kažem da sam zadovoljan, Mnogo toga smo uradili, kako poslova koji se tiču izgradnje infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, mnogo smo radili i na izgradnji sportske infrastrukture, a bilo je i mnogo sportskih i kulturnoh dešavanja i uspešno organizovanih manifestacija, među kojima i naši Dani piva i novi Sajam koji je prilagođen novom vremenu – kazao je gradonačelnik.

 

Istakao je da želi da govori i o planovima za narednu godinu i da očekuje realizaciju zajedničkih projekata sa Pokrajinom i Republikom.

– Sa predsednikom Mirovićem dogovorio sam da radimo reknstrukciju našeg gradskog stadiona koji je u dosta lošem stanju, želimo da rekonstruišemo taj stadion, da napravimo dobar stadion sa novom atletskom stazom, rasvetom i pratećom infrastrukturom koja će omogućiti organizovanje velikih takmičenja i da sa Fudbalskim Savezom Srbije napraviti dogovor da se realizuje projekat izgradnje fudbalskog stadiona sa veštačkom podlogom. Biće to stadion vredan pažnje i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati i fudbalski klub sa kojim ćemo se ponositi – kazao je on.

Ono što zanima Zrenjanince jeste izgradnja obilaznice, rekao je i dodao da je prethodnih godina urađena eksproprijacija zemljišta, Grad je otkupio zemljište, urađen projekat, a problema je bilo oko dobijanja dozvola.

 

 

– Sledeće godine očekujem raspisivanje tendera za izgradnju mosta na Begeju na trasi obilaznice, kod stare fabrike tepiha, i asfaltiranje u delu Gradnuličkog atara, odnosno trase koja će tuda prolaziti i konačno, nastavićemo izgradnju obilaznice. Zajedno sa tom krenućemo u eksproprijaciju zemljišta u drugom delu, od puta iza fabrike tepihe, do industrijske zone. Znate da je Skupština donela odluku o proširenju te zone i ove godine imali smo sedam potpisanih ugovora sa sedam novih investitora, kako stranih, tako i domaćih, a ono što je interesantno jeste da domaći privrednici imaju poverenje u lokalnu samoupravu, prepoznali su naše industrijske zone kao dobro mesto za investiraju i neke od njih krenuće u izgradnju svojih proizvodnih hala u 2018. godini. Dve italijanske kompanije smetili smo u stare pogone, jednu u nekadašnji Minel, drugu u Panfarmu, a belgijsku kompaniju u praznu halu Alpina, sa dve nemačke i dve korejske kompanije intenzivno pregovaramo. A , naravno, ono što je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao, pregovara se i sa jednom velikom kineskom kompanijom, on pregovara i nadam se biće to veoma uspešno – istakao je gradonačelnik Janjić.

Podsetio je i da je nemački Drekslmajer ove godine zaposlio novih 2.000 radnika i izrazio očekivanje da će tokom naredne godine i druge kompanije omogućiti nova zapošljavanja.

 

 

– Očigledno smo uspeli da promovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje, a naše industrijske zone su očigledno dobre, zone proširujemo i veliki sam optimista što se tiče broja nezaposlenih jer mislim da je to najveći problem, ne samo u našem gradu, već i Srbiji – dodao je.

Kako je naveo, nezadovoljan je u delu koji se tiče fabrike vode.

– Očekivao sam da ćemo taj problem rešiti ovog leta i da ćemo imati zdravu pijaću vodu iz prečistača, međutim, nažalost, isprečili su nam se neki fomralni razlozi i ne mogu da verujem da je to miguće, ali aktivno rešavamo taj problem. Postrojenje i ispitavanja su završeni, imali smo nekoliko probi kada su se građani uverili da je problem rešiv, ali, očekujem da ćemo te administrativne probleme rešiti – kazao je.

Tokom obraćanja novinarima, gradonačelnik je podsetio i na projekat izgradnje četiri trake od Beograda i Novog Sada do Zrenjanina, što su, naveo je, kapitalni poslovi.

 

– To su veoma dobri projekti za Zrenjanin i nema potrebe objašnjavati šta bi njihova realizacija značila za naš grad. Verujem, pošto su i pokrajinska i republička Vlada potpisale Sporazum, znam da se radi projekat i da će u maju biti završen i za jednu i drugu trasu i vrlo brzo nakon toga krenuti i realizacija, a ova rekonstrukcija koja je urađena na putu od Žabaljske raskrsnice do Zrenjanina mnogo nam znači – rekao je još gradonačelnik Zrenjanina.

Upitan da kaže šta je po njegovom mišljenju najbolji rezultat, a šta ono što bi se moglo “popraviti” kada je sumiranje rezultata postignutih tokom 2017. gradonačelnik je rekao:

– Sigurno je to rešavanje pitanja snabdevanja zdravom pijaćom vodom, siguran sam bio da je taj problem rešen, to je moje veliko razočaranje, ali trudim se da ćemo to rešiti. S druge strane, veoma sam zadovoljan proširenjem industrijskih zona. Jer, kada u zonama postane tesno i primorani smo da je proširujemo, to smatram svojim i uspehom ekipe koja sa mnom radi na privlačenju investitora. Kada neko proširuje industrijsku zonu na 550 hektara mislim da je to veoma dobro, posebno što sa nekim investitorima već razgovaramo o tim površinama. To jeste veliki uspehom administracije na čijem sam čelu. Zadovoljan sam i time što je lokalna samouprava dobila nekoliko nagrada jer smo uspešno realizovali razne projekte – rekao je on.

 

 

Jedno od pitanja koje je na današnjoj konferenciji bilo upućeno gradonačelniku bilo je i ko je kriv što zdrave pijaće vode nema u gradskom vodovodu.

– Postoje oni koji prebacuju odgovornost na nekog drugog i mogao bih sada da vas ubeđujem kako niko nije kriv, ali to nije tako. Ja sa mojom ekipom tražim rešenje i mi smo odgovorni, naše građane ne zanima da li je problem u “Vodovodu i kanalizaciji”, ili pokrajinskom organu, ili republičkom, verovatno mnogo ljudi i ne zna ko se čime bavi, jednostavno, mi smo odgovorni za to i kada budemo to rešili bićemo najzaslužniji što Zrenjanin ima zdravu pijaću vodu.

 

Pre obraćanja gradonačelnika predstavljen je i film u kome je prikazan deo onoga što je obeležilo 2017. godinu.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5633/Gradonacelnik-sumirao-rezultate-rada-za-ovu-i-najavio-planove-za-2018–godinu

 

montecito-cetvrtak

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

Pret_a_Porter2

optika

Pročitajte još

FB_IMG_1563301286714

CAFFE PICCOLO

Disciplina koja istražuje pivo i pravljenje piva ima svoje naučno ime Zitologija. Nastalo je od ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>