22. 09. 2023.
Home / Hendi sport / Janjić posetio SKOSI ”Olimp”: elektronska oprema za nove sportske domete
SKOSI_Olimp_07

Janjić posetio SKOSI ”Olimp”: elektronska oprema za nove sportske domete

Povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obeležava u nedelju, 3. decembra, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Streljački klub osoba s invaliditetom “Olimp”. Zajedno sa saradnicima, gradonačelnik je klubu u kom trenira i olimpijski šampion Laslo Šuranji uručio donaciju – elektronsku metu sa pripadajućim softverom, kojom će se unaprediti trenažni proces i Šuranjiju i ostalim strelcima omogućiti bolje pripreme za međunarodne takmičarske nastupe. SKOSI “Olimp” danas su posetili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Duško Radišić, Simo Salapura i Dragan Ćapin, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i zamenica sekretara Skupštine grada Svetlana Grujić.

SKOSI_Olimp_03

Gradonačelnik Janjić je naglasio je da lokalna samouprava pridaje posebnu pažnju osobama s invaliditetom, a da mu je čast što u gradu ima i takvih sportista, kakav je Šuranji ili stonoteniseri kluba “K2”.
“Ponosan sam i na svoje saradnike iz Gradske uprave, na svoj tim, što uspevamo uvek da pronađemo finansijski prostor da pomognemo našim klubovima u kojima se takimiče osobe s invaliditetom. Imamo šest takvih klubova u Sportskom savezu, imamo olimpijske medalje, siguran sam da se njima ponose i Zrenjaninci, i cela Srbija. Drago mi je što smo uspeli da obezbedimo sredstva, oni da kupe elektronsku metu, a stonoteniseri da nabave trenažnog robota, i da nas obraduju novim medaljama”, istakao je Janjić i dodao da je sport jedan od najboljih načina za aktivno uključenje lica s invaliditetom u društvene tokove. SKOSI “Olimp” okuplja i strelce iz redovne populacije, a organizuje i obuke za učenike OŠ “Petar Petrović Njegoš”, pa se gradonačelnik zahvalio i trenerima koji animiraju decu da se bave ovim sportom, i upoznaju sa streljaštvom.
Najpozvaniji da oceni novu elektronsku metu sigurno je olimpijski šampion u streljaštvu sa paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Laslo Šuranji, koji se u zrenjaninskom klubu priprema za naredne nastupe.
“Bilo nam je potrebno da kupimo ovakvu metu, da treniramo u uslovima u kojima se i takmičimo. Streljaštvo je napredovalo do skoro nemogućih visina, rezultati su gotovo dostigli maksimum, koji će se teško prevazići i sve to moramo da pratimo, između ostalog i kroz nabavku opreme, oružja, municije. Sledeće veliko takmičenje očekuje nas u maju naredne godine, i pripremamo se za to svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji”, naglasio je Šuranji.
Predsednik SKOSI Olimp Zoran Šipka zahvaljuje Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku na izraženoj podršci za funkcionisanje kluba i ističe značaj ove donacije.
“Ovo je za nas značajno, pošto nam elektronska meta omogućava adekvatne pripreme za velika takmičenja i olakšaće nam dalji rad i treninge, a nadamo se i doneti uspešne rezultate. Sada naši strelci mogu da treniraju na metama i opremi koja će biti i na svetskim, evropskim i olimpijskim takmičenjima. Naredne godine je svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, Laslo Šuranji nam je siguran putnik, a nadamo se da će bar još jedan naš takmičar ispuniti normu za to takmičenje”, objašnjava Šipka.
SKOSI “Olimp” jedan je od šest gradskih klubova, članica Sportskog saveza, koji okupljaju sportiste s invaliditetom. Istaknute rezultate postižu i Stonoteniski klub invalida “K2”, Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Hendi sport”, sportski klubovi gluvih “Zvezda” i “Banat” i Streličarski klub „Zrenjanin“.
Međunarodni dan posvećen osobama sa invaliditetom, 3. decembar, ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obeležavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.
Procene su da takve osobe, s različitim vrstama invaliditeta, čine čak oko 10 odsto svetske populacije.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5590/Janjic-posetio-SKOSI-”Olimp”–elektronska-oprema-za-nove-sportske-domete

montecito-subota2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

galic

Milovan Galić prvi na Državnom prvenstvu

Milovan Galić iz Žitišta osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu u boćanju sa ekipom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>