19. 08. 2019.
Home / Košarka / LUKA VRŽINA BEZ MANE I STRAHA DEČKO KOJI OBEĆAVA
IMG_4200

LUKA VRŽINA BEZ MANE I STRAHA DEČKO KOJI OBEĆAVA

Mada još uvek sa oreolom golobradog klinca bez lične karte, sedamnaestogodišnji Luka Vržina, svoje ime i prezime ponosno je utkao u knjigu istorije Košarkaškog kluba Proleter, kao jedan od najmlađih sa već dvogodišnjim stažom u seniorskom sastavu, kojima je pošlo za rukom da se upišu u listu strelaca i u kratkom vremenskom intervalu koliko je provodio u igri, ostvari pozitivan ukupni indeksni učinak.

– Trudim se na treninzima, uvek sam maksimalno skoncentrisan i spremam da iskoristim priliku, kada se ukaže šansa.Svestan sam činjenice da u prvenstvu, gde se vode ljute bitke za svaki poen, za to često i ne bude prilike, a kada se ona ukaže, kao što je bilo protiv ekipe Zdravlja, da budem na visini zadatka koji mi je postavio trener Zoran Bajin.

Prošle sezone, upisao si prve poene i asistencije u utakmici protiv Srema u Sremskoj Mitrovici, ponovio si to sada protiv Leskovčana.

– U Sremskoj Mitrovici ubacio sam trojku sa preko pola terena, lopta je kao kap prošla kroz obruč i zabeležio dve asistencije, u subotu protiv Zdravlja postigao sam trojku u poslednjoj sekundi meča, imao jedan prodor i uspešno polaganje uz faul, na žalost dodatno bacanje sam promašio….Ali ne opterećujem se time, najvažnije je da jako treniram i stičem ogromno iskustvo uz takve asove kao što su Slobodan Lalić, Dejan Burić, Nemanja Subotić, Stefan Atanacković, Petar Lambić i ostali, da ne nabrajam sad sve saigrače.

IMG_4196

– Velika je čast biti u ekipi koja ima kvalitet, karakter i igra modernu i brzu košarku koju obožavam – priča po stažu još uvek junior Proletera Luka Vržina, koji je u svet sporta ušao trenirajući fudbal, a onda se u hodu preorijentisao na igru pod obručima.

– Naravno da pratim NBA i maštam o karijeri košarkaša, uz školu koju ne zapostavljam, a učenik sam trećeg razreda zrenjaninske Gimnazije.Uz treninge sa prvim timom Proletera, redovan sam i na svim juniorskim okupljanjima i utakmicama Lige Vojvodine, koju igramo pod stručnim rukovodstvom trenera Miroslava Kovačevića.Uz saigrače, prvotimce Nebojšu Lazukića i Nedeljka Panića, juniorski tim Proletera ima još nekoliko talentovanih košarkaša, koji traže svoju zvezdu sreće i lagano se priključuju treninzima seniorskog sastava.

– Kada trenažna dvorana Medison dobije nove konstrukcije i koševe, nadam se da će biti još više termina za treninge i individualni rad, što je za sve nas mlade košarkaše blagodet.

– Pohvale nakon dobro odigranih nekoliko minuta u utakmici sa Leskovčanima, prijaju mi, ali se ne obazirem previše, niti sam nešto poleteo, svestan sam da moram još puno truda i rada na treninzima da uložim, da bih ostvario ono što želim, a to je da igram seniorsku košarku – iskren je talentovani i na terenu uvek borbeni Luka Vržina.

 

montecito-sreda2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

Zrenjanin - Džeri Kinez iz Pekinga foto B.Grujić

DŽERI IZ PEKINGA GOST ZRENJANINA

Devetnaestogodišnji Kinez iz Pekinka, Džeri Vu Jučen, dvadesetak dana je po preporuci svog trenera na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>