05. 08. 2021.
Home / Košarka / ĐURO DAUTOVIĆ MLADI KOŠARKAŠ PARTIZANA
Đura 1

ĐURO DAUTOVIĆ MLADI KOŠARKAŠ PARTIZANA

Rođen u Karađorđevu 2001. godine, sadašnji mladi košarkaš beogradskog Partizana, Đuro Dautović, košarku je počeo da trenira sa nepunih šest godina a za svoj sadašnji klub navija od kad zna za sebe…

– Moja osam godina starija sestra, koja je takođe nekada igrala košarku, nagovarala me je da navijam za Crvenu zvezdu, iako ja tada, jer sam baš bio klinac, iskreno nisam ni znao šta uopšte znači navijati za jedan tim. Kasnije, kada sam kao šestogodišnjak počeo da treniram i ozbiljnije pratim košarku, Partizan je bio daleko bolji rival od Zvezde, igrao je Evroligu. Navijači su na svakoj utakmici davali poseban ton uz specifičan i prepoznatljiv dekor i to me je opredelilo da crno-beli zauvek budu u mom srcu.

Đura 3

Mladi košarkaši, kadeti Partizana trenutno u kadetskoj ligi Srbije imaju svih pet pobeda, a poslednja je bila upravo protiv Crvene Zvezde, u kojoj si postigao 15 poena.. Derbi je uvek derbi, bez obzira da li su u pitanju seniori ili utakmica mlađih kategorija večitih ???

– Uvek specifična atmosfera, veliki pritisak i poseban naboj…Iako smo još mladi, atmosfera na derbiju je kao da su u pitanju seniori, mnogo ljudi dođe na te utakmice i vrlo je napeto…Ali tako se postaje igrač, ili jesi ili nisi, pa te atmosfera ubije, sputa, ili povuče i nadahne…Jednostavno u derbiju ne postoji ekipa koja je favorit, utakmicu pobeđuje onaj ko je hrabriji i ima veću želju za pobedom.

Đura 4

Ispunio si jedan od svojih dečačkih snova…zaigrao si u crno-belom dresu kluba za koji navijaš???

– Tako je i zbog toga sam veoma srećan…E sad moj san da profesionalno igram košarku i takmičim se i učestvujem u elitnim košarkaškim takmičenjima tek treba da se ostvari i nadam se da hoće… Vredno treniram, radim i trudim se da na utakmicama pružim svoj maksimum…

Đura 2

Osim svakodnevnih treninga, redovan si učenik drugog razreda srednje PTT škole u Beogradu i tvoj radni dan je od jutra do sutra????

– Baš tako…Ali svestan sam da tako mora i nije mi teško…. Radni dan počinje u 7 časova ujutro, prvo je škola, pa onda treninzi, specijalne vežbe istezanja, snage…Radni dan je gotov oko ponoći, a ujutro opet sve iz početka….

Lebron ti je i dalje idol i uzor ?

– Mislim da je najbolji i najkompletniji igrač na planetii ličnost na koju se treba ugledati.Svaki igrač naravno, svestan sam toga, ima svoj put i treba da ga sledi, ali lepo je onako dečački maštati i snivati slatke snove…. – uz osmeh naglasio je mladi as crno-belih, Đuro Dautović.

Đura 5

izvor: žitišteonline

 

montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

PSX_20210801_180144

DIPLOMIRAO SA PROSEČNOM OCENOM 9,72, A DOKTORIRAO SA DESETKOM

Dvadesetsedmogodišnji Slavko Rakić iz Lazareva kod Zrenjanina, jedan od najmlađih doktora nauka i uspešan košarkaški ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>