03. 07. 2022.
Home / Ostali sportovi / Novi vaterpolo spektakl u Zrenjaninu: Srbija – Rumunija, 14. novembra
Najava_Vaterplo_SRB_RUM (5)

Novi vaterpolo spektakl u Zrenjaninu: Srbija – Rumunija, 14. novembra

Novu sezonu Svetske lige, u kojoj brani titulu šampiona, vaterpolo reprezentacija Srbije započinje narednog utorka, 14. novembra, u Zrenjaninu, u meču protiv Rumunije. Utakmica se na gradskom bazenu igra od 19 časova.

Tim povodom danas je u Gradskoj kući održana konferencija za novinare na kojoj su se javnosti obratili predsednik Vaterpolo saveza Srbije i nekadašnji proslavljeni reprezentativac Milorad Krivokapić, izvršni direktor VSS Zoran Avramović i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

Nakon što su proletos, u pravom sportskom spektaklu, “zlatni delfini” u Zrenjaninu deklasirali ekipu Nemačke, ljubitelji sporta u našem gradu imaju priliku da ponovo pozdrave najtrofejniji sportski kolektiv u Srbiji. Kao dobar domaćin tog meča, Zrenjanin je dobio priliku da ponovo ugosti reprezentaciju u zvaničnom meču Svetske lige, ovoga puta protiv komšija iz Rumunije.
Pomoćnik gradonačelnika Salapura istakao je da Grad Zrenjanin nastavlja s organizacijom velikih sportskih manifestacija, u različitim sportovima.
“Na naše veliko zadovoljstvo, po drugi put ove godine imamo čast da ugostimo našu vaterpolo reprezentaciju, u okviru prvog kola Svetske lige 2018. godine. Naša nastojanja su, da kao lokalna samouprava i uz Vaterpolo savez Srbije, funkcionisanje vaterpola u gradu podignemo na viši nivo i ova utakmica je jedan mali korak ka tom cilju”, kazao je Salapura i pozvao Zrenjanince da ispune tribine gradskog bazena u utorak i bodre reprezentaciju Srbije u pohodu na još jedan trofej i odbranu titule Svetske lige.
Predsednik VS Srbije Milorad Krivokapić ponovio je da nacionalni vaterpolo savez sve utakmice Svetske lige u kojima je Srbija domaćin organizuje u unutrašnjosti naše zemlje, u cilju što veće popularizacije tog sporta. On se zahvalio zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Janjiću na želji i spremnosti da ponovo ugoste najbolje srpske vaterpoliste.
“Imamo veliku podršku od strane grada, sve priredbe su ovde uvek odlično organizovane, uvek je posećenost na visokom nivou i sada će Zrenjaninci imati priliku da vide, po meni još uvek najbolju reprezentaciju na svetu koja će u utorak igrati u najjačem sastavu, onom u kom je igrala na Svetskom prvenstvu”, istakao je Krivokapić i dodao da je jedan od važnih razloga zašto se utakmica igra u Zrenjaninu i želja da se populariše vaterpolo sport i pomogne Vaterpolo klubu “Proleter”.
Izvršni direktor VSS Zoran Avramović podsetio je da je vaterpolo reprezentacija Srbije u Zrenjaninu igrala protiv Australije, prošle godine, i Nemačke, te da je naš grad oba puta bio zaista dobar domaćin i organizator i da ne sumnja da će tako biti i ovoga puta, jer Grad Zrenjanin i njegovi sportski radnici, zaposleni na bazenu, imaju veliko iskustvo u organizaciji ovakvih događaja.
“Ovo je prvo okupljanje naših igrača posle Svetskog prvenstva u Budimpešti, gde smo osvojili bronzanu medalju kojom smo zadovoljni. U Svetskoj ligi cilj nam je da ono što smo osvajali prethodne četiri godine probamo da ponovimo, uz glavni cilj da odbranimo olimpijsko zlato iz Rija na narednim igrama u Tokiju. Reprezentacija će se pripremati u Beogradu i doći u Zrenjanin na dan utakmice, a reprezentacija Rumunije će ovde boraviti od ponedeljka popodne”, objasnio je Avramović.
Po njegovim rečima, radi se o snažnoj ekipi, ne doduše na našem nivou, ali vrlo kvalitetnoj i borbenoj, koja je predvođena našim trenerom Dejanom Stanojevićem, što je garancija da će svakako pružiti ozbiljan otpor našim vaterpolistima.
S obzirom na ograničene kapacitete gledališta na zrenjaninskom bazenu (u prodaji će biti 330 ulaznica), svi koji žele da prisustvuju utakmici mogu već od sutra, 9. novembra, kupiti ulaznice koje će se, po ceni od 400 dinara, prodavati na blagajni bazena i biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, od 10-18 časova. 

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5558/Novi-vaterpolo-spektakl-u-Zrenjaninu–Srbija—Rumunija–14–novembra


montecito-cetvrtak

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

IMG-c4f6f1baf88e379eb66473040f75cb8e-V

DAN KADA SU ŠIBI I PLEĆAŠ PREPLIVALI DUNAV

Na tradicionalnim Radničkim sportskim igrama u Kladovu, Srđan Neškoski i Branislav Plećaš, nakon srebra u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>