11. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Građani obišli postrojenje za prečišćavanje vode
Fabrika_vode_obilazak_03

Građani obišli postrojenje za prečišćavanje vode

Građani koji su to želeli, obišli su danas, na poziv “Vodovoda i kanalizacije”, postrojenje za prečišćavanje pijaće vode, zajedno sa direktorom tog preduzeća Ivanom Devićem, predstavnikom investitora, firmom “Sinertek”, kao i stručnjacima iz te oblasti.

Prilikom obilaska predočen im je rad postrojenja i upoznati su sa tehnološkim procesom koji se na tom mestu odvija, a bili su u prilici i da postave pitanja. Ono što ih je najviše zanimalo jeste koliko će ubuduće plaćati vodu iz gradskog vodovoda, odakle se crpi voda, kakvog je ona kvaliteta, gde će biti odlagan otpad iz postrojenja, kao i koliki je kapacitet novog postrojenja i hoće li sadašnja vodovodna mreža biti smetnja u isporuci vode odgovarajućeg kvaliteta.

 

 

Ivan Dević je nakon obilaska postrojenja rekao da je ono spremno, ali da je problem u “vršenju sukoba nadležnosti između Pokrajine i Republike koji se ovih dana rešava”.

– U ovom trenutku niko ne može da kaže koliko će to trajati, a prema nekim najavama, broji se danima, a za mene je bitna činjenica da postrojenje radi, sve amalize u hemijsko-bakteriološkom smislu se rade i svi rezultati su izvanredni i mirno čekamo trenutak kada će zabrana biti skinuta – rekao je Dević.

 

 

On je naglasio da i sada voda u gradskom vodovodu zadovoljava sve kriterijume, ali da administrativno nije za upotrebu.

Predstavnik investitora – firme Sinertek, Nenad Obradović, rekao je da je ovo postrojenje jedno od najvećeg tog tipa u Evropi i da voda koja se odatle dobija zadovoljava ne samo evropske, već i mnogo strože kriterijume Srbije.

 

 

Ukazao je da je postrojenje u potpunosti spremno od 1. septembra i da su svi tehnički uslovi ispunjeni, ali da postoji nesklad između zakonskih regulativa koji se trenutno rešavaju.

– Ministarstvo nam daje saglasnost da možemo, pokrajinski sekretarijat kaže da ne možemo to da radimo, našli smo moguće rešenje i čekamo na odgovor. Nas svaki dan stajanja košta, šaljemo vodu u sistem, radimo besplatno i ja moram da stanem sa radom jer ne mogu da opravdam svom upravnom odboru zašto nastavljamo sa radom i pravimo troškove – rekao je Obradović i ukazao da pokrajinska sanitarna inspekcija treba da ispituje da li je kvalitet vode, hrane, uređaja i opreme u skladu sa zakonom, a ne da li su oni ti koji mogu da se bave delatnošću, ili ne.

Inače, u današnjoj poseti bili su i odbornici – predstavnici političkih partija u Skupštini grada iz DS i LSV.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5556/Gradjani-obisli-postrojenje-za-preciscavanje-vode

 

montecito-sreda2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

117299931_295612131663493_8643998061462396919_n

TEREN ZA BIČ VOLEJ PORED BEGEJA U TORKU

Na inicijativu mladih iz sela Torak, u opštini Žitište, nedaleko od Zrenjanina, u toku je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>