31. 01. 2023.
Home / Rukomet / Rukometaši sa ”Pupina” slavili na sportskom studentskom turniru u Parizu – čestitka gradonačelnika
TFPupinUParizu_3

Rukometaši sa ”Pupina” slavili na sportskom studentskom turniru u Parizu – čestitka gradonačelnika

Rukometna ekipa zrenjaninskog Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” osvojila je prvo mesto na sportskom studentskom turniru “Eurijada 2017”, održanom od 3-6. novembra u Parizu. Manifestacija je okupila oko 1200 studenata sa 50 fakulteta iz 21 zemlje, koji su se nadmetali u 12 disciplina. Osim zrenjaninskih studenata, nastupile su i ekipe još nekoliko fakulteta iz Srbije, u različitim sportovima, kvizu iz oblasti sporta i nauke, kao i u debati.

Na ovom sportskom, ali i studentskom uspehu, našim akademcima čestitao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, istakavši da je on potvrda da naši studenti nisu uspešni samo u indeksu, već i na sportskim borilištima.
“Ovim uspehom još jednom potvrđujete da je Zrenjanin ne samo grad vrhunskih sportista i uspešan domaćin značajnih takmičenja, već da je i grad učeničkog i studentskog sporta. Čestitam vam na trijumfu u Parizu i želim da uspešne sportske rezultate postižete i u narednom periodu, ali pre svega da budete uspešni studenti i budući poslovni ljudi, i da svoju egzistenciju ostvarujete u svom Zrenjaninu”, poručio je gradonačelnik Janjić.
Na putu do prvog mesta na ovom međunarodnom takmičenju, ekipa TF “Mihajlo Pupin” savladala je ekipe ESS francuska 30:22, potom Univerzitet Konstanc iz Nemačke 25:19, i u treċoj utakmici parisku ekipu Savinj 20:7. Potom su, u eliminacionom delu, eliminisane tri ekipe iz Srbije – Fakultet organizacionih nauka Beograd u četvrtfinalu 11:8, Stomatološki fakultet Pančevo u polufinalu 21:15 i Rudarsko-geološki fakultet Beograd u finalu 19:15.
Za ekipu našeg fakulteta nastupili su kapiten Marko Gaćinović, Marko Trninić, Žarko Grujić, Marko Brakus, Petar Vojnović, Peđa Dunđerski, Đorđe Savić, Stefan Toškov, Luka Petrović, Marko Šaru, Aleksa Kojić i Miloš Kovačević.
Grad svetlosti i umetnosti po prvi put je ugostio učesnike jednog od najmasovnijih studentskih takmičenja u Evropi, za koje je, tokom boravka, organizovao i razgledanje grada. Za najbolje ekipe i pojedince, organizatori su pripremili besplatna mesta za Unisport festival koji se održava od 22. do 25. marta 2018. godine u glavnom gradu Libana Bejrutu.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5555/Rukometasi-sa-”Pupina”-slavili-na-sportskom-studentskom-turniru-u-Parizu—cestitka-gradonacelnika


montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

Toni_naslovna

Najava utakmice Srbija – Alžir, SP u Poljskoj

Mušku seniorsku reprezentaciju Srbije sutra očekuje premijera na 28. Svetskom prvenstvu koje se ovog januara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>