03. 08. 2020.
Home / Košarka / NIKOLA ŠUĆOV JUNAK PROLETEROVE POBEDE U DERBIJU SA NOVIM PAZAROM
Š 2

NIKOLA ŠUĆOV JUNAK PROLETEROVE POBEDE U DERBIJU SA NOVIM PAZAROM

– Pobedio je tim…Naša volja, želja za pobedom… Ja sam samo pogađao otvorene šuteve i prijala mi je podrška publike i činjenica da je Kristalna dvorana napokon odisala pravom košarkaškom atmosferom – skromno konstatuje na početku razgovora Nikola Šućov, sramežljivim osmehom prihvatajući pouzdan podatak da je po svim statističkim parametrima zaslužio epitet heroja meča.
Š 8

– U ovu sezonu ušao sam nikad mentalno jači i sigurniji u sebe…Radim zaista puno na treninzima, trener Zoran Bajin koji je i sam nekada, kao igrač, bio sjajan šuter, svojim savetima, puno mi pomaže….Sad sam zaražen tim takozvanim „šuterskim virusom“ i samim tim odgovornost je velika…. – u šaljivom tonu nastavlja dvadesetdvogodišnji košarkaš iz Žablja, studentski reprezentativac Srbije u basketu i osvajač bronzane medalje na finalu Svetske studentske lige u Kini.

Š 5

– Zaista mnogo mi je značio taj put u Kinu….Za toliko bitno samopouzdanje…Nije naravno isto igrati basket i košarku pet na pet, ali je basketaška psihologija veoma slična i bitna za konkretno šutersku…U basketu tri na tri, kratko je vreme napada, sekunde brzo prolete i važno je šutem rešiti situaciju…Ali dobro, to su sad finese, detalji…Kad se tome pridodaju saveti mog trenera, rezultat je vidljiv…Utakmica sa Novim Pazarom je dokaz…. – ističe Nikola, koja je Pazarcima ubacio 26 poena, od toga 6 trojki iz 9 pokušaja, uz stoprocentan učinak sa linije penala 6 od 6, četiri asistencije, tri skoka i ukupnim indeksnim učinkom 30!!!

Š 4

Prija ti tandem sa Markom Milakovićem, koji je iz novosadske Vojvodine, došao u Proleter…

– Mare je sjajan momak, neću da kažem da sam ga ja nagovorio da dođe u Zrenjanin, ali smo zaista sjajni drugari i odgovara mi njegovo prisustvo na terenu…Kapiramo se u igri, ima slična razmišljanja o košarci kao i ja, a što je najvažnije odličan je timski igrač koji se fenomenalno brzo uklapa u igru ekipe…

– Eto na primer baš u derbiju sa Novim Pazarom, nije upisao poene, ali je brilijantnom igrom u odbrani bio itekako važan šraf u igri i pobedi Proletera.To su sekvence koje ne mogu da ostanu nevidljive….A to je upravo lepota košarke i zbog toga uživamo u igri i sa osmehom pristupamo svakom treningu….

Š 11

Osim ambicija sa Proleterom za naredno leto planiraju se zanimljive akcije???

– Svakako da godi informacija da smo Marko Milaković i ja sigurni reprezentativci za Evropske igre mladih i da ćemo predstavljati Srbiju.Ali do leta ima još dosta, maksimalno sam skoncentrisan na prvenstvo koje je zanimljivo i kvalitetno, a svaka utakmica je novo veliko iskušenje…Imaćemo i nekoliko reprezentativnih okupljanja, to će ustvari biti neka vrsta priprema u pauzama prvenstva, pa videćemo….Izazov postoji, ja uživam kada je košarkaška lopta u rukama i kada je radost i magija igra oko mene…To da li se umorim i otkud mi tolika energija, pitaju me mnogi…Moj odgovor je sasvim jednostavan…Nikada!!! Uvek je novi dan, novi trening i nova utakmica, nadmetanje…. – sa osmehom je zaključio Nikola Šućov predvodnik sjajne žabaljske škole košarke, iz koje su u Proleteru i juniori Nebojša Lazukić i Nedeljko Panić.

Š 7 sa Markom Milakovićem

– Putuju svakodnevno samnom iz Žablja na treninge i utakmice, slušaju priče pažljivo, namerno neću da kažem savete, da neko ne pomisli kako sam sad suviše uzleteo…Dobri su momci, veoma talentovani, željni da napreduju i stasaju kao košarkaši….Velika su perspektiva kluba koji je odlična sredina za napredovanje, e sad sve ostalo je na njima – poručio je na kraju Nikola, uz pozdrav čitaocima portala Sportinfo….


montecito-utorak2

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

FB_IMG_1595967855707

NENAD STEFANOVIĆ U STRUČNOM ŠTABU OKK BEOGRADA

Protekle sezone jedan od najuspešnijih trenera Druge košarkaške lige, Nenad Stafanović, u košarkašku orbitu gurnuo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>