26. 05. 2022.
Home / Ostali sportovi / Novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan posetio Zrenjanin
Boskan_poseta_02

Novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan posetio Zrenjanin

Nakon što je jula ove godine izabran za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, nekadašnji proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan danas je posetio Zrenjanin. U sklopu redovnih aktivnosti, on je, zajedno sa generalnim sekretarom SSV mr Mladenom Stojšinom, razgovarao s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, pomoćnicima Simom Salapurom i Draganom Ćapinom i šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Jovanom Vukanovićem, a sastanku su prisustvovali i čelnici gradskog Sportskog saveza – generalni sekretar Vukosava Đapić Atanacković i predsednik Rajko Petrović. Nakon ovog sastanka, gosti iz SSV posetili su i Sobu sporta u Narodnom muzeju.

“Cilj našeg dolaska jeste pružanje podrške Sportskom savezu grada Zrenjanina, a s gradonačelnikom i čelnicima Sporstkog saveza smo imali priliku da razgovaramo o saradnji između grada i Sportskog saveza. Mogli smo čuti da tu nema nikakvih problema, da sve odlično funkcioniše, da svi klubovi imaju podršku grada, što je posebno značajno u današnje vreme kada nije lako zaraditi za sport i sportske klubove, da mogu da funcionišu, da opstanu i da planiraju rad i aktivnosti. U moje ime i u ime Sportskog saveza Vojvodine mogu samo da se zahvalim Gradu Zrenjaninu na ukazanom gostoprimstvu”, izjavio je nakon sastanka u Gradskoj kući Slobodan Boškan.
Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog razgovora sa nekadašnjim reprezentativcem, sada sportskim radnikom, i kako je rekao, “čovekom koji razume funkcionisanje sporta, klubova i sportskih organizacija”.
“Vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Poznato je da mi u Zrenjaninu pomažemo sportske klubove ali, nažalost, naši vrhunski klubovi nemaju generalne sponzore koji mogu da prate njihov rad, tako da se to u najvećoj meri svelo na budžet grada. Mi pokušavamo, ne samo kroz direktno finansiranje klubova, da im omogućimo i kvalitetan prostor za rad i treniranje i samo u prethodne dve godine, podsetio bih, otvorili smo četiri nove sportske sale, renovirali halu “Medison”, dosta novca uložili u naš bazen, uradili smo veliki projekat za rekonstrukciju Gradskog stadiona i očekujemo da, pre svega uz podršku Pokrajine, krenemo naredne godine i u te velike radove”, rekao je Janjić i dodao da očekuje dalju podršku Sportskog saveza Vojvodine i zajedničko učešće u organizaciji sportskih manifestacija u Zrenjaninu.
Boškan je član čuvenog tima koji je 2000. godine u Sidneju osvojio zlatnu olimpijsku medalju za SR Jugoslaviju. Sa reprezentacijom je osvojio i bronzanu, odnosno srebrnu medalju na evropskim prvenstvima 1995. i 1997. godine, srebro na Svetskom prvenstvu 1998. godine i bronzu na Svetskom kupu 1996. godine. Igrao je za više klubova u našoj zemlji i inostranstvu. Karijeru je počeo u novosadskoj “Vojvodini” 1995. godine, a završio 2011. u OK “Budvanska rivijera”.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5546/Novi-predsednik-Sportskog-saveza-Vojvodine-Slobodan-Boskan-posetio-Zrenjanin


montecito-petak

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

trs

canje.rs novosti – Tvoje vesti iz sveta trčanja su stigle

Kako brojati kalorije?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>