06. 04. 2020.
Home / Košarka / DRAGOLJUB ŠIKMAN PONOS KOŠARKE U ALEKSINCU I OKOLINI
Pikman 9 ili ako je ok može da bude i naslovna

DRAGOLJUB ŠIKMAN PONOS KOŠARKE U ALEKSINCU I OKOLINI

Dragoljub Šikman, košarkaš Napretka iz Aleksinca, grada u kojem je dva puta proglašavan za najboljeg sportistu godine, imidžom uvek atraktivnog i kreativnog košarkaša i borca bez mane i straha, oduvek je bio u žiži sportske i naročito košarkaške javnosti, ne samo na području juga, nego i cele Srbije.

Rođen 1987.godine košarku je počeo da igra u ekipi napretka iz Aleksinca, a kao najtalentovaniji junior, početkom novog veka prelazi u tadašnji Mašinac iz Kraljeva, klub svetle i bogate tradicije.

Šikman 5

– Košarka mi je oduvek bila velika ljubav i strast, iz Aleksinca prešao sam u Kraljevo, igrao istovremeno za juniore Mašinca i prvi tim Ribnice, koja se tada takmičila u Prvoj B ligi. Uz svakodnevne treninge po dva i više puta, redovno sam išao u školu, pohađao treći i četvrti razred u Kraljevu i kada je došlo vreme da odlučim, košarka ili studije, odlučio sam se za ovo drugo i poslušao savet roditelja, naravno uz opciju da košarku igram onoliko koliko mi obaveze na fakultetu dozvole. Upisao sam Fakultet fizicke kulture u Nišu i vratio se u Aleksinac…- započinje priču 200 cm visoki zaljubljenik u igru pod obručima, Dragoljub Šikman.

Šikman 1

– Tada je Napredak igrao drugu srpsku ligu, takoreći tavorio, a onda se stvorila jako dobra, pozitivna energija i kako je rastao klub tako sam i ja sticao iskustvo, sazrevao kao igrač, uz naravno dobre ocene u indeksu, koje su se nizale jedna za drugom…

Šikman 6

– Iz te jako dobre košarkaške priče, rodio se veliki uspeh, ušli smo u Prvu srpsku i zatim nakon dve tri sezone i u Prvu B ligu u kojoj smo veoma uspešni poslednjih šest sezona…Najveći uspeh kluba do sada je osvajanje četvrtog mesta u ovom kvalitetnom rangu takmičenja i naravno konstantna propaganda košarke na jugu zemlje.Naše utakmice prati veliki broj navijača, na kojima su među najvatrenijim, moja supruga Jovana i dvogodišnji naslednik Vukašin, a porodica Šikman u januaru naredne godine biće bogatija za još jednog člana…Veoma sam srećan zbog toga i jedva čekam prinovu u porodici…- uz osmeh ističe Dragoljub i dodaje:

Šikman 3

– Pored košarke završio sam fakultet i stekao zvanje diplomiranog profesora fizičke kulture, mada ne radim u struci i stalno sam zaposlen u Vojsci Srbije u Nišu u mešovitoj artiljerijskoj brigadi. Oženio sam 2012.godine već pomenutu Jovanu Rovčanin, sada Šikman, koja je bila uspešna košarkašica ŽKK Student iz Niša, a onda je na svet došao Vukašin, koji iako su mu tek dva leta, pokazuje interesovanje za sport, samo po kući trči i viče „koš, koš…“ a ima najmanje desetak košarkaških lopti.Ako jednoga dana krene stopama svoje majke i oca, niko srećniji od njegovih roditelja….

Šikman 2

– Možda će za nekoga biti interesantan podatak, da sam igrao za Univerzitetsku reprezentaciju grada Niša, koji je posle Beograda najveći univerzitetski centar u Srbiji.. 2010. i 2011. godine bili smo najbolji u Srbiji, tada je samnom u tandemu igrao reprezentativac Stefan Jović, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i sada Bajerna iz Minhena. 2010.godine kao najbolja ekipa u Srbiji učestvovali smo na Univerzitetskom prvenstvu Evrope u Poljskoj i u veoma jakoj konkurenciji osvojili peto mesto – nastavlja priču košarkaš koji je poslednjih nekoliko sezona uvek u prvi pet igrača lige po indeksu korisnosti…

Šikman 7

Ovog leta opet si bio u žiži sportske, pa i košarkaške javnosti?

– Čitava ujudurma se bez potrebe podigla…Nepotrebno i naravno na štetu košarke pre svega, a onda i moju lično… Verovatno ću biti prvi igrač u istoriji koji je dobio suspenziju i onemogućeno mu je da igra za svoj klub.Ne želim puno da polemišem, nadam se da će košarkaška, pa i sportska javnost u Srbiji biti na mojoj strani i da će pravda pobediti…Bio sam u kontaktima sa ljudima iz Prokuplja, potpisao samo pristupnicu, ne i bilo kakav ugovor, a onda promenio odluku i vratio se u Aleksinac i za Napredak odigrao nekoliko kontrolnih utakmica tokom priprema za novu sezonu….

Šikman 4

– Mnogo je sličnih primera do sada, da igrač promeni dva kluba u pred sezoni, ali do sada nisam čuo da je neko bio kažnjen zbog toga što se predomislio….Trenutno čekam zasedanje i odluku nekakve disciplinske komisije koja nikako da se sastane, prvenstvo je već uveliko počelo, a mene nema nigde…Doduše redovno treniram sa ekipom koja u petak gostuje u košarkaškom Zrenjaninu i igra derbi sa starim rivalom Proleterom.Naravno da mi je drago što su ljubitelji košarke u gradu na obalama Begeja čuli za mene i moj slučaj i krivo mi je što neću biti deo košarkaškog spektakla u Kristalnoj dvorani…Ali neke stvari i očigledno sujeta su ponekad jače od pravih sportskih impulsa i želje da se košarka u Srbiji promoviše na što lepši i iskreniji način – uz pozdrav čitaocima portala Sportinfo poručio je sportsmen od glave do pete i sjajan košarkaš, Dragoljub Šikman….

Šikman 8


montecito-sreda

DOBRO DOŠLI U PINK PASAŽ

gold

Pret_a_Porter2

Smizla

retro

optika

Pročitajte još

IMG_20200306_200155

PORAZ KOŠARKAŠA PROLETERA U ZEMUNU

Zemun Proleter 87 : 69 ( 19:19, 18:18, 31:22, 19:10 ) Očajno drugo poluvreme, po ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>