13. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / Održana 10. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO

Održana 10. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO

Uz učešće 11 ekipa iz deset mesta širom Vojvodine, na sportskim terenima Aviv Parka u Zrenjaninu danas je održana jubilarna, 10. Mini olimpijada Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Vojvodine. Po drugi put to jedinstveno druženje i sportsko nadmetanje održano je u prostoru Aviv Parka, kao deo humanitarno-sportske manifestacije „Uz prijatelje nikad nisi sam“ tokom koje su održani i „Trka za srećnije detinjstvo“, akcija dobrovoljnog davanja krvi i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Učesnike 10. Mini olimpijade, koji su stigli iz Novog Sada, Kule, Žablja, Vršca, Srbobrana, Kikinde, Feketića, Inđije, Pančeva i Zrenjanina – ekipe OSŠ „9. maj“ i „Suncokret“ – pozdravila je predsednica Udruženja „Suncokret“ Ružica Tomić i poželela im dobrodošlicu u Zrenjanin.
„Pobeđivali ste i bivali pobeđeni na sportskom terenu, ali u životu, u vašoj svakodnevnici, ste uvek pobednici. Želim vam sreću, sportsku i svaku drugu i da danas, uprkos svemu – dohvatite život“, poručila je ona.
Mini olimpijadu je proglasio otvorenom pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, uz izraze zahvalnosti svim učesnicima, kao i Aviv Parku, Sportskom savezu grada Zrenjanina, Crvenom krstu, organizaciji volontera i svima koji su pomogli da se manifestacija održi.
Svi učesnici potom su, igrom i pesmom, ispratili oficijelnu himnu mini olimpijade, udruženja „Sunckoret“, a predstavnici svih ekipa simbolično su, nešto kasnije, otvorili i „Trku za srećnije detinjstvo“.
Po propozicijama takmičenja, svaka od prijavljenih ekipa imala je maksimalno osam takmičara, uz dva pratioca, a nadmetali su se u pet disciplina: rušenju čunjeva, bacanju kugle u dalj, nadvlačenju konopca, zbirnim skokovima i disciplini izneneđenja. Najuspešnijima su dodeljene diplome i medalje, ali to danas nije bilo najvažnije na terenima Aviv Parka. Svi oni još jednom su „dohvatili život“, uživali u međusobnom druženju i prijatnoj atmosferi. I prezadovoljni se vratili u svoja mesta, uz obećanje da će se ponovo okupiti naredne godine, na 11. mini olimpijadi.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5489/Odrzana-10–Mini-olimpijada-udruzenja-za-pomoc-MNRO

Pročitajte još

PSX_20210413_160058

KARATISTI ZADRUGARA OSVOJLI DEVET MEDALJA NA KUPU VOJVODINE

Mladi karatisti Zadrugara iz Lazareva na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore, održan u ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>