08. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / Subota protekla u znaku rekreativnog pešačenja i biciklizma u Zrenjaninu
Rekreativci 1

Subota protekla u znaku rekreativnog pešačenja i biciklizma u Zrenjaninu

Više od 300 naših sugrađana biciklista i više od 250 pešaka učestvovalo je prethodne subote, 16. septembra, u dve manifestacije organizovane u Zrenjaninu. Prateća manifestacija 38. Međunarodne bicilističke trke “Kroz Vojvodinu” bila je i rekreativna vožnja biciklima kroz Zrenjanin, koja je izazvala veliko interesovanje, te su gradskim ulicama i periferijom u organizovanoj koloni vozili ljubitelji dvotočkaša svih uzrasta, a najviše je bilo onih najmlađih. Organizator vožnje bio je biciklistički klub “Ciklomanija”.

Nacionalna manifestacija, “Dan pešačenja u Srbiji”, obeležena je u Zrenjaninu posebnom pešačkom turom gradskim ulicama i stazama na periferiji, od Žitnog trga do “Aviv Parka”. Organizator, Klub planinara “Zrenjanin”, okupio je brojne naše sugrađane sa željom i ciljem podizanja svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju ali i za razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije. Jedan od ciljeva jeste “izgradnja“ pešačke (turističke) infrastrukture kroz trasiranje i obeležavanje staza za pešačenje o kojima će se brinuti lokalna planinarska društva, uz saradnju i pomoć lokalnih samouprava.
  

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5478/Subota-protekla-u-znaku-rekreativnog-pesacenja-i-biciklizma-u-Zrenjaninu

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>