22. 09. 2018.
Home / Ostali sportovi / ”Velika nagrada Zrenjanina” – moto trka na licenciranoj stazi zone ”Jugoistok”
Moto trke press_1(1)

”Velika nagrada Zrenjanina” – moto trka na licenciranoj stazi zone ”Jugoistok”

U prostorijama Auto moto saveza Srbije u Beogradu danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena moto trka koja će se održati u našem gradu 16. i 17. septembra, pod nazivom “Velika nagrada Zrenjanina”. Istovremeno, Gradu Zrenjaninu uručena je licenca za sertifikovanu stazu industrijska zona “Jugoistok”, koju je primio gradonačelnik Čedomir Janjić.

Ovo su prve moto trke u Zrenjaninu koje imaju internacionalni karakter i kojima će se promovisati nova staza u gradu – u industrijskoj zoni “Jugoistok – Ečka”. Organizatori trke su Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, Auto-moto klub “Petrovgrad” i Grad Zrenjanin, u čije ime su se novinarima danas obratili predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pomoćnik za moto-sport u Auto-moto savezu Srbije Božidar Mihajlović.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija izrazio je zadovoljstvo što su posle dugo godina moto-trke vraćene u Zrenjanin.
“Mislim da Zrenjaninci to zaslužuju, a naravno, to je urađeno u saradnji Auto-moto saveza Srbije i Grada Zrenjanina, gde je gradonačelnik lično, zajedno sa svojim timom u Gradskoj upravi, prepoznao značaj moto-trka za razvoj grada i oni su obezbedili lokaciju u novoj industrijskoj zoni u Zrenjaninu. Licencirali smo tu stazu, trenutno za moto klasik šampionat, ta trka se održava u subotu i nedelju i bodovaće se za šampionat Srbije i Balkanski šampionat”, kazao je Butulija i dodao da se radi na projektu proširenja staze na kojoj će moći da se voze sve discipline, možda već naredne godine.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je motociklizam nekada bio veoma popularan sport u našem gradu, te da je poslednja revijalna trka održana 1988. godine, a moto-kros takmičenje 2004. godine.
“Zahvaljujem se predsedniku Butuliji i Božidaru Mihajloviću što su prepoznali Zrenjanin kao perspektivno mesto za održavanje ovakvih manifestacija i siguran sam da ćemo biti i dobri organizatori i dobri domaćini, da će to u subotu i nedelju biti pravi spektakl u Zrenjaninu”, istakao je Janjić.
Božidar Mihajlović objasnio je da se radi o stazi u Zrenjaninu koja je na dobrom mestu i ima perspektivu širenja i dograđivanja.
“Ta industrijska zona je u ovom trenutku nešto što je najbolje i najbezbednije za takmičare. Takođe, Balkanska unija je prihvatila to takmičenje kao trku za balkanski šampionat, što nam u narednim godinama otvara mogućnost dugoročnog planiranja međunarodnih takmičenja. Zahvaljujem se Gradu Zrenjaninu koji je, pored svih sportova koje ima, našao mogućnost i da nama pomogne, da dobijemo tu stazu i mogućnost za takmičenje”, istakao je Mihajlović.
Trke će se održati u disciplini “Motoklasik” koja se boduje za Balkanski šampionat i gde se očekuje učešće motociklista iz pet država balkanskog regiona, “Supermoto” i “Roud Rejs” u kategoriji 125 kubika. Bodovaće se za šampionat Srbije, a održaće se duple trke u subotu i u nedelju, u svim kategorijama. Voziće se na stazi prosečne širine 8 metara, dužine 3.000 metara, a očekuje se učešće 50 motociklista.
U subotu, 16. septembra, u 10 časova počinju treninzi, a u 14.30 startuju trke. U nedelju, 17. septembra, treninzi počinju u 9.00 časova, dok je početak trka u 13 časova. 
Poslednje moto trke u brzinskom motociklizmu u nacionalnom šampionatu u Zrenjaninu su održane još daleke 1976. godine. Sada, nakon više od četiri decenije, “Velika nagrada Grada Zrenjanina 2017.“ ima za cilj omasovljenje, promociju i buđenje moto sporta u Zrenjaninu, licenciranje nove moto staze, ali i promociju Grada Zrenjanina i industrijske zone “Jugoistok – Ečka” kako u Republici Srbiji, tako i u inostranstvu.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5470/”Velika-nagrada-Zrenjanina”—moto-trka-na-licenciranoj-stazi-zone-”Jugoistok

Pročitajte još

IMG_3394

FINALE INTERNACIONALNE DEČIJE MANIFESTACIJE ŽOGARIJA U SARAJEVU…VIDIMO SE 2019. GODINE

Impresije jake, utisci predivni….Sarajevsko finale internacionalne dečije manifestacije Žogarija 2018. dalo je još jedan pečat ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>