11. 08. 2020.
Home / Košarka / ENGLER KUP U BASKETU 3 NA 3 ODRŽAN DANAS U DVORANI SREDNJE ŠKOLE VASA JANKOV U ZRENJANINU
Engler 5 pobednici U17 Galaktikos

ENGLER KUP U BASKETU 3 NA 3 ODRŽAN DANAS U DVORANI SREDNJE ŠKOLE VASA JANKOV U ZRENJANINU

Kiša i nestabilno vreme, glavni su razlozi izmene lokacije na kojoj je održan prvi Engler kup u basketu 3 na 3 u Zrenjaninu.

– Utisci su zaista sjajni i uopšte nije važno što smo sa Mozzart otvorenog terena u sklopu nekadašnjeg Vojnog stadiona, Engler kup pomerili nekoliko desetina metara dalje, u dvoranu srednje škole Vasa Jankov.

Ono što smo želeli, to se ostvarilo, Engler kup je otvorio legendarni profesor Lajoš Lala Engler, jedan od utemeljivača zrenjaninske košarke i član zlatne Proleterove petorke, koja je 1957.godine osvojila prvu i jedinu šampionsku titulu. Još jedan veteran, Miluška Stevanov, koji je igrao košarku za zrenjaninski Radnički, bio nam je dragi gost, baš kao i trener Proletera Zoran Bajin, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Atanacković Đapić, a veliku zahvalnost dugujemo i sportskim prijateljima iz Novog Bečeja, na čelu sa gospodinom Vokićem, koji su bez obzira na loše vreme, došli i podržali nas – istakao je Jaroslav Stevanov, član Saveta Mesne zajednice u naselju Mala Amerika i jedan od organizatora prvog Engler kupa.

Turnir u basketu oragnizovan je za dve uzrasne kategorije, U15 i U17, a pobednici su u U15 ekipa San Antonio iz Zrenjanina i u U17 Galaktikosi,takođe iz grada na obalama Begeja.

U U15 druga je bila ekipa Zrenjaninac 1, treće mesto pripalo je gostima iz Novog Bečeja, dok je četvrto mesto osvojila ekipa Zrenjaninac 2.

Kod starijih U17, ekipa iz Novog Bečeja, Jedinstvo 2, poražena je u dramatičnom finalu od Galaktikosa i pripalo joj je drugo mesto, trećeplasirana je ekipa Jedinstvo 3, a četvrto mesto pripalo je Jedinstvu 1.

Uz poruku da se vidimo ponovo sledećeg leta na drugom Engler kupu u Zrenjaninu, medalje i trofeje najboljim ekipama uručili su promoter Engler kupa, veteranski reprezentativac Srbije Aleksandar Stevanov, poznatiji kao Aca Džabar, koji je u 54 godini života, najstariji aktivan košarkaš na Balkanu i jedan od najstarijih još uvek aktivnih sportista u Evropi i svetu i Dejan Dimitrijević, predsednik Okružnog košarkaškog saveza….

Engler 2

Pročitajte još

1200px-Michael_Ojo_(basketball,_born_1993)_50_KK_Crvena_zvezda_EuroLeague_20191010_(1)

MAJKL ODŽO UMRO NA TRENINGU

Centar Crvene zvezde, 27-godišnji Majkl Odžo preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu, nakon što ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>