24. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / Viktor Nemeš prvak sveta u rvanju – čestitke državnih i gradskih čelnika
Foto: Rvački savez Srbije
Foto: Rvački savez Srbije

Viktor Nemeš prvak sveta u rvanju – čestitke državnih i gradskih čelnika

Reprezentativac Srbije, član zrenjaninskog rvačkog kluba “Proleter”, Viktor Nemeš osvojio je sinoć zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Parizu. Nemeš je u finalnoj borbi, u kategoriji do 75 kg grčko-rimskim stilom savladao Rusa Aleksandra Čekirkina rezultatom 4:1. Na još jednom velikom uspehu za srpsko, kao i za zrenjaninsko rvanje, Nemešu su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a u ime Grada Zrenjanina gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.

Nemeš je na svom pohodu do svetskog zlata i najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri prvo savladao Iranca Saida Morada Abdavalija, koji ga je pobedio na Olimpijskim igrama u Riju, sa 2:1. U osmini finala bio je bolji od Kazahstanca Maksata Jerežepova rezultatom 3:1, dok je u četvrtfinalu, u najneizvesnijoj borbi na ovom šampionatu, slavio protiv Jermena Karapeta Čalhana 2:1. U polufinalu je neočekivano lako savladao Belorusa Kazbeka Kiolu sa 7:0.
Gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović ističu da je Nemeš nastavio sjajan niz trofeja srpskih i zrenjaninskih rvača i kontinuitet uspeha u tom sportu.
“Svetskim zlatom obradovao si čitavu sportsku Srbiju, a posebno svoj sportski i rvački Zrenjanin i dokazao da u svakom trenutku neko iz plejade naših rvača može da zablista na najvećim takmičenjima. Tebi, tvom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije, na čelu s predsednikom Željkom Trajkovićem, čestitamo na ovom sjajnom rezultatu i želimo da visoke sportske domete ostvaruješ i ubuduće”, poručili su novom svetskom šampionu Viktoru Nemešu čelnici Grada Zrenjanina.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5424/Viktor-Nemes-prvak-sveta-u-rvanju—cestitke-drzavnih-i-gradskih-celnika

Pročitajte još

image_6483441 (17)

DUNJIN BRONZANI PEŠTANSKI PLES

Reprezentativka Srbije, Dunja Rajić, na međunarodnom, tradicionalnom turniru u Budimpešta open u prestonici Mađarske, na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>