09. 12. 2022.
Home / Košarka / SPORTINFO EKSKLUZIVNO U PODGORICI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U16 U KOŠARCI
Foto: KSS
Foto: KSS

SPORTINFO EKSKLUZIVNO U PODGORICI NA EVROPSKOM PRVENSTVU U16 U KOŠARCI

Kadetska košarkaška selekcija Srbije sastavljena od igrača rodjenih 2001. godine i mladjih, danas će utakmicom sa reprezentacijom Litvanije od 16 časova u dvorani Sportskog centra Morača otvoriti evropski šampionat koji se igra u Podgorici.

U grupi A osim naše i selekcije Litvanije, nalaze se još Hrvatska i Izrael, a u grupi B sa kojom će ekipe ukrštati u osmini finala su Nemačka, Turska, Finska i Slovenija.

IMG_1181

Na Evropskom prvenstvu U16 u Podgorici nastupiće ukupno 16 najboljih selekcija Evrope podeljenih u četiri grupe, a sve utakmice, do 19. avgusta kada je finale igraće se u dvoranama Sportskog centra Morača i Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Selektor Slobodan Klipa, medju dvanaest odabranih uvrstio je i Zrenjaninca Marka Andrića koji je rodjen 2002. godine, a proteklu sezonu sjajno je odigrao u dresu beogradske Mega-Banjica…

Foto: FMP Promo
Foto: FMP Promo

– Na pripremama smo od 9. jula i trenirali smo u Beogradu, Kragujevcu i Vršcu… Moram da istaknem da smo imali odlične uslove, dečaci su bili silno motivisani i zaista su odlično radili..

U Podgoricu smo došli da srpsku košarku predstavimo u što boljem svetlu i pokušamo da se ubacimo u borbu za medalju gde će sigurno biti selekcije Španije, Francuske, Turske i Litvanije…

IMG_1182

Današnja utakmica sa uvek moćnom Litvanijom daće nam pravu sliku gde smo trenutno u odnosu na najbolje evropske reprezentacije – istakao je Slobodan Klipa selektor Srbije.

Pročitajte još

Trijumf na 15. Memorijalu Dragiša Šarić

SJAJNI UTISCI SA 15. MEMORIJALA DRAGIŠA ŠARIĆ

Zrenjaninski legendarni košarkaš i najstariji aktivni igrač na Balkanu, Aleksandar Stevanov, poznat po nadimku Aca ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>