22. 06. 2018.
Home / Rukomet / Jedna od najboljih rukometnih škola u Evropi dostupna sada i za područje bivše Jugoslavije
an3x3798

Jedna od najboljih rukometnih škola u Evropi dostupna sada i za područje bivše Jugoslavije

Jedna od najboljih i najvećih rukometnih škola u Evropi, koju su pohađali mnogi danski i norveški rukometni i muški i ženski repreezentativci, od sada je dostupna i za mlađe od 17 do 20 godina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Hald Ege Efterskole, Viborg, Danska vrši upis novih polaznika u 2017/2018 godinu (polazak august 2017. ili januar 2018.), disciplina rukomet, gdje su dobro došli i djevojke i mladići, odnosno svi oni mladi sa izrazitom voljom i željom za dobrim rukometom i intenzivnim rukometnim treninzima, na period od šest mjeseci do godinu dana.

Hald Ege Efterskole svojim studentima omogućava da budu trenirani od strane trenera Viborg Rukometnog Kluba, kao i liga igrača. Predavači, između ostalih, su Ole Bitsch, trener sa EHF profi licencom, Ann Grete Nørgaard, Rikke Skov, kao i Urlik Wilbek, poznati danski rukometni trener.

Predavanja su usmjerena tako da studenti dobiju sve vještine potrebne za ovaj nivo razvoja, te da kao takve budu dalje usmjerene i sprovodjene u rukometnoj igri na najvišem mogućem nivou, kada studenti završe ovu rukometnu skolu.

Tokom boravka u Hald Ege Efterskole studenti žive život jednog poluprofesionalnog rukometnog igrača.

Studenti dobijaju mogućnost da budu priključeni, ovisno o nivou svojih vještina, ili Rukometnom Klubu Viborg ili nekoj od ekipa danske 1. Lige, 1. Divizije ili 2. Divizije.

Treninzi se prilagođavaju tako da studenti mogu nesmetano izvršavati sve svoje obaveze u školi. Škola, naravno, pomaže i pronaći odgovarajući rukometni klub / ekipu za studente.

Vještine, između ostalog, koje će studenti imati priliku razvijati tokom boravka na Hald Ege Efterskole su i:

– film, umjetnost i knjige – 4 lekcije sedmično,
– psihologija sporta – 2 lekcije sedmično,
– humanitarno poduzetnistvo – 4 lekcije sedmično,
– tijelo i sport – u idejno-istorijskoj perspektivi 2 lekcije sedmično,
– predavanje / pjevanje / pricanje / jutarnje okupljanje – 2 lekcije sedmično

Cijena boravka za 20 sedmica školovanja, odnosno pet mjeseci iznosi 2.000 EURA (normalna cijena je inace 6.500 EUR).

U cijenu je uključen smještaj u dvokrevetnim sobama, šest obroka dnevno, kompletan ljekarski pregled, sportska oprema za treninge i utakmice, slobodno korištenje svih fasciliteta u krugu škole (teratana, bazen, staza za trčanje, mountybike).

U cijenu je također uključena i sportska eksurzija u Ganu, Afrika, u oktobru 2017. godine, s boravkom od 7 do 10 dana (avion, hotel, hrana uključeni).

Rok za prijave je 20.07.2017.godine. Prijave možete slati na dinosmajlovic@hotmail.com, kao i sva eventualna pitanja u vezi sa upisom i boravkom na Hald Ege Efterskole.

Kontakt osoba je Dino Smajlović, konsultant, +45 3112 3349 (viber, whatsAPP).

izvor:

izvor:

http://www.svijet-rukometa.com/index.php/bih-rukomet/skole-rukometa/6744-jedna-od-najboljih-rukometnih-skola-u-evropi-dostupna-sada-i-za-podrucje-bivse-jugoslavije

Pročitajte još

rukom 2

OSMI MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR MIHAJLO ĐURIČIN ĐURKA

Saradnjom i velikim angažovanjem rukometnih klubova ORK Zrenjanin i Proleter, za nedelju 17. jun predviđeno ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>