26. 06. 2019.
Home / Ostali sportovi / Turnir u malom fudbalu ”Bagljaš” startuje u ponedeljak, 26. juna
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turnir u malom fudbalu ”Bagljaš” startuje u ponedeljak, 26. juna

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i član Organizacionog odbora Ivan Mikalački najavili su danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće ovogodišnji turnir u malom fudbalu “Bagljaš”, najposećeniju i najmasovniju sportsku manifestaciju u letnjim mesecima u našem gradu. Turnir počinje u ponedeljak, 26. juna, u večernjim časovima, a igraće se, po tradiciji, na terenu OŠ “Petar Petrović Njegoš”.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je Grad Zrenjanin i ove godine stao iza organizacije ovog turnira, jer je u pitanju značajan sportski događaj i za naselje “Bagljaš” i za grad. On je nagovestio i da će leto u Zrenjaninu biti ispunjeno različtim sportskim aktivnostima.
“Detaljnije o tome javnost će biti obaveštena naredne nedelje, ali sada mogu da kažem da ćemo imati bogate sportske, zabavne i promotivne sadržaje tokom leta, u saradnji sa Sportskim savezom, Savezom za školski sport, Javnom ustanovom “Sportski objekti” i sa pojedinim organizacijama i savezima van grada Zrenjanina”, rekao je Salapura i pozvao sve zainteresovane da se uključe u turnir na Bagljašu i prijave ekipe.
Ivan Mikalački je podsetio da turnir na Bagljašu ima sada već dugu tradiciju, kao najstariji amaterski sportski događaj u letnjem periodu u Zrenjaninu, jer je počeo da se održava pre 19 godina. On je izneo procene organizatora da će, u zavisnosti od vremenskih uslova i broja prijavljenih ekipa, turnir trajati oko tri nedelje.
“Ove godine turnir će se igrati u tri kategorije: seniora, juniora i pionira. Seniori su rođeni 1999. godine i stariji, juniori od 2000-2003. godišta i pioniri 2004. godište i mlađi, s tim što će se mlađe kategorije, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, deliti na grupe. Ostaje ono pravilo po čemu se naš turnir izdvaja u odnosu na druge, a to je da u seniorskim ekipama mogu nastupati najviše dva profesionalna futsal igrača. U nokaut-fazi mogu se prijaviti još dva, od kojih jedan futsal igrač. Nagradni fond iznosi 350.000 dinara”, objasnio je Mikalački.
Prijavljivanje ekipa moguće je do pred samo izvlačenje parova, koje će se održati u prostorijama Doma mesnih zajednica na Bagljašu u subotu.
Kao i ranijih godina, utakmice će se igrati u večernjim terminima, neće počinjati pre 18 časova i završavaće se najkasnije do 22.30, a tačna satnica i raspored mečeva biće objavljeni na fejsbuk stranici i sajtu turnira  www.turnirzrenjanin.com

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5353/Turnir-u-malom-fudbalu-”Bagljas”-startuje-u-ponedeljak–26–juna

Pročitajte još

received_338028037143902

ĐORĐE I DUŠAN VODE SELEKCIJU SRBIJE

Na Evropskom prvenstvu U15 koje se održava u Krakovu od 27. juna reprezentaciju Srbije predvodiće ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>