25. 02. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Šesti ”Begej Fest”, uz nastup orkestara Policije Beograda i Garde Vojske Srbije
OrkestarPolicije

Šesti ”Begej Fest”, uz nastup orkestara Policije Beograda i Garde Vojske Srbije

Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara “Begej Fest” počinje u našem gradu u petak uveče, 23. juna i traje do nedelje, 25. juna, a u okviru festivala biće održana i Četvrta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE) za centralnu i istočnu Evropu. Sve tri večeri biće održani i posebni koncerti na Trgu slobode, počev od 20 časova. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Uz učešće više vrhunskh orkestara iz zemlje i okruženja, nastupiće i orkestar Policije iz Beograda, koji će održati koncert u petak, u 20 časova, na Trgu slobode, dok će festival u nedelju uveče, takođe od 20 časova, zatvoriti reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, pod dirigentskom palicom kapetana Aleksandra Đurova. U subotu će koncert održati dečji duvački orkestar iz mesta Kištelek, u županiji Čongrad, Mađarska.
Šesti po redu “Begej Fest” okupiće duvačke orkestre koji će se takmičiti u četiri kategorije: dečjoj, omladinskoj, odrasloj i otvorenoj. Programi će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija, a takmičenje je na programu u petak i subotu, od 16 do 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina.
Poslednjeg dana festivala (nedelja), u 19 časova, održaće se defile orkestara kroz glavnu zrenjaninsku ulicu, od Kulturnog centra do Trga slobode. Na trgu će biti upriličeno i svečano zatvaranje, dodela diploma i nastup nagrađenih orkestara.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5355/Sesti-”Begej-Fest”–uz-nastup-orkestara-Policije-Beograda-i-Garde-Vojske-Srbije

Pročitajte još

Plakat-Princeza-Zlatka-Nevid-teatar

Izmena datuma igranja dečje predstave “Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”

DEČJA PREDSTAVA „PRINCEZA ZLATKA U KRALJEVSTVU BOJA“ – Interaktivna predstava za decu i odrasle – ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>