18. 01. 2021.
Home / Ostali sportovi / RVAČI PROLETERA NA INTERNACIONALNOM TURNIRU U TEMIŠVARU OSVOJILI JEDNU ZLATNU I DVE BRONZANE MEDALJE
18903023_10211446573339144_1606504675_n

RVAČI PROLETERA NA INTERNACIONALNOM TURNIRU U TEMIŠVARU OSVOJILI JEDNU ZLATNU I DVE BRONZANE MEDALJE

Učenici Proleterove škole rvanja, koju sa velikim uspehom vode nekadašnji rvački asovi Đorđe Miolski i Dušan Popetru, na velikom međunarodnom turniru u Temišvaru, odlično su rvali i ostvarili još jedan u nizu uspeha ove sezone.

U rumunskog gradu učestvovalo je ukupno 158 rvača iz 9 zemalja, a prikazani kvalitet rvanja predstavlja svetlu budućnost za jedan od najstarijih olimpijskih sportova.

Na rvački olimp popeo se Boris Petrov, dok su dva stepenika ispod, sa bronzanim kolajnama na grudima, takmičenje završili Vanja Kuručev i Aleksandar Terzin.

Pored njih, boje Proletera i Srbije branili su Andrija Mihajlović, Jovan Miolski i Dragoljub Popetru i bez obzira što su zaustavljeni na putu do medalja, kako ističu njihovi treneri, imali su odlične nastupe, zabeležili po dve-tri pobede, ali falilo im je malo sportske sreće do finalnih borbi i pobedničkog trona.

18928208_10211446600539824_1254146760_n

– Sjano organizovan turnir, mnogo kvalitetnih mladih rvača i moramo to da naglasimo odličan nastup gledano generalno naših rvača, koji su pokazali da ne treba da brinemo za budućnost ovog sporta i da ćemo u bližoj budućnosti sigurno imati naslednike Davora Štefaneka, Kristijana Frisa i ostalih najboljih srpskih rvača.Uz Borisa, Vanju i Aleksandra, čestitke za odlične borbe zaslužuju i Andrija, Jovan i Dragoljub, za veliku borbenost, želju volju i htenje – istakli su treneri Đorđe Miolski i Dušan Popetru, koji su predvodili srpsku delegaciju na sjajnoj rvačkoj manifestaciji u Temišvaru.

fotografije: Dušan Popetru

Pročitajte još

trs

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

12 saveta za trčanje po zimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>