15. 07. 2020.
Home / Ostali sportovi / ATLETIČARI IZ ŽITIŠTA PETI U KRUŠEVCU NA DRŽAVNOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU
fotografija: Sportski savez opštine Žitište
fotografija: Sportski savez opštine Žitište

ATLETIČARI IZ ŽITIŠTA PETI U KRUŠEVCU NA DRŽAVNOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU

Mladi atletičari, učenici osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žitišta i isturenih odeljenja „Đura Jakšić“ u Banatskom Dvoru i „Aleksa Šantić“ u Ravnom Topolovcu, predstavljali su opštinu Žitište na državnom školskom prvenstvu koje je održano u Kruševcu.

Na atletskom stadionu u Kruševcu okupilo se oko 500 učesnika iz 24 okruga i 60 gradova Srbije, a oni su bili najbolji na takmičenjima koja su se održavala u ukupno 1.900 škola u celoj Srbiji.

Učenici iz Žitišta, osvojili su peto mesto u Srbiji, što je zaista veličanstven uspeh, obzirom da u Žitištu I okolnim mestima nigde ne postoji atletska staza.

foto: Žitište online
foto: Žitište online

Ekipa u sastavu Nikola Bajat, Milan Mijatović, Nenad Milosavljev, Nemanja Knežević, Željko Zekirović, Nemanja Pudar, Todor Sivčević, David Filep, Nedeljko Trivunović, Miloš Sredić, na čelu sa profesorom Draganom Ćorićem, na najlepši način predstavljala je sport i atletiku Žitišta I okoline na prestižnom školskom takmičenju najboljih u Srbiji.

Sportski savez i opština Žitište, značajno su pomogli odlazak mladih atletičara na prvenstvo države u Kruševac, uz plaćene troškove prevoza, smeštaja I sportske opreme.

foto: Žitište online
foto: Žitište online

Izvor:

Izvor:

Sportski savez opštine Žitište

Pročitajte još

FB_IMG_1594449553207

BANAT PO SEDMI PUT ŠAMPION SRBIJE

Bez odigranog finalnog meča, zbog Korona virusom zaraženog igrača Crvene zvezde, stonoteniski Banata iz Zrenjanina, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>