08. 03. 2021.
Home / Ostali sportovi / Prijem za evropskog šampiona u rvanju Kristijana Frisa
Fris_prijem_02

Prijem za evropskog šampiona u rvanju Kristijana Frisa

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, priredio je danas prijem za evropskog šampiona u rvanju, reprezentativca Srbije Kristijana Frisa i rukovodstvo rvačkog nacionalnog saveza i Rvačkog kluba “Proleter”, za koji Fris nastupa.

Gosti gradonačelnika bili su i Viktor Nemeš, takođe reprezentativac Srbije, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, trener “Proletera” Vojislav Trajković i predsednik kluba Boban Cekić. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Željka Milošević, Simo Salapura i Dragan Ćapin, kao i vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić.

Fris_prijem_01

Zrenjaninski rvač grčko-rimskim stilom u kategoriji do 59 kilograma osvojio je zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Novom Sadu, nakon što je u subotu u finalu savladao Iva Rangelova iz Bugarske 3:1. Prethodno je Fris pobedio Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda sa 3:0, Poljaka Pržemislava Pijateka sa 8:0 i u polufinalu Hrvata Ivana Lizatovića 2:1.
Zrenjaninski rvač, nakon 13 godina nastupanja za Proleter i reprezentaciju Srbije osvojio je najznačajniji trofej u dosadašnjoj karijeri. Zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Rvačkom savezu Srbije i Gradu Zrenjaninu.
“Posebno mi je drago što sam posle 28 godina osvojio evropsko zlato za srpsko rvanje. Očekivao sam pre šampionata medalju, ali ne i zlatnu. Kada sam ušao finale i kada sam video da je Bugarin Rangelov pobedio ruskog takmičara, postao sam svestan da mogu da budem prvak Evrope, jer sam dosta puta rvao sa njim i znao sam da mogu da ga pobedim. Pomogli su mi i ambijent i publika u Novom Sadu, otkad nastupam na velikim takmičenjima nikada nisam imao takvu podršku kao sada”, izneo je svoje utiske sa evropskog šampionata Fris i dodao da, uprkos tome što ima 33 godine, još neće u sportsku penziju.
“Sledeći cilj je svetsko prvenstvo. Dobili smo dve nedelje odmora, i onda već počinjemo pripreme za to takmičenje”, kazao je on.
Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković kaže da je Novi Sad bio odličan domaćin ovog velikog takmičenja i da je on prezadovoljan zbog svih pohvala koje su stigle, kao i rezultatom naših rvača, na čemu im čestita. Osim zlatne medalje Kristijana Frisa, Davor Štefanek osvojio je srebro, a Aleksandar Maksimović bronzu.
“Predviđao sam dve medalje, maštao o tri, međutim Srbija i srpsko rvanje imaju šest takmičara koji u svakom momentu mogu da osvoje medalju i to je najveća vrednost, jer uvek neko od njih može da zablista i donese medalju sa velikih takmičenja”, kazao je Trajković i osvrnuo se na podršku koju rvačima pružaju ne samo država i Pokrajina, nego i Grad Zrenjanin.
“Zrenjanin je moj grad, rvački klub “Proleter” je moj klub, podrška grada uvek je bila veoma značajna, a Kristijan Fris ima dužu karijeru u rvačkom klubu “Proleter” nego ja, za kog se može reći da sam “dete Proletera”. Ovi momci su bezbroj puta pokazali da su Zrenjaninci i da vole svoj klub”, poručio je Trajković.
Naši rvači su se za Evropski šampionat pripremali upravo u Zrenjaninu, a u naš grad stigla je i jedina zlatna medalja za Srbiju. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nije krio zadovoljstvo zbog toga. Čestitajući Krsitijanu Frisu, istakao je da nema Zrenjaninca koji se ne ponosi ovom medaljom, ali i radom rvačkog kluba.
“Proleter već šest godina dominira srpskim rvanjem. Uvek tvrdimo i ističemo da Zrenjanin ima dobre sportiste, da se dobro radi, a ovo su pravi parametri koji to pokazuju. Čestitam i Frisu i njegovom klubu “Proleter” i Rvačkom savezu Srbije koji je, u poslednjih nekoliko godina, podigao nivo rada i donosi radost svim ljubiteljima sporta i građanima Srbije”, naglasio je gradonačelnik,  podsetivši da se vode razgovori o izgradnji nacionalnog trenažnog centra za borilačke sportove u Zrenjaninu i da on očekuje pozitivan ishod tih razgovora.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5268/Prijem-za-evropskog-sampiona-u-rvanju-Kristijana-Frisa

Pročitajte još

PSX_20210308_111021

NIKOLA AĆIN U OHAJU ISPLIVAO NORMU ZA EVROPSKO

Reprezentativac Srbije i plivač Proletera iz Zrenjanina, Nikola Aćin, na takmičenju u Ohaju u Americi, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>