20. 09. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / GOMEX i NELT u humanoj misiji
_DSC0129

GOMEX i NELT u humanoj misiji

U Srbiji je veliki broj dece bez roditeljskog staranja, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite.

Projekat “Igračka na dar” rezultat je inicijative kompanija GOMEX i NELT da se deci do deset godina koja su materijalno ili socijalno ugrožena a pritom imaju različite teškoće u razvoju i funkcionisanju obezbedi “Lego Duplo” set kockica i na taj način obradujemo ove mališane.

Ovu aktivnost započeli smo u Domu za odojčad, decu i omladinu u Zvečanskoj u Beogradu i Odeljenju pedijatrije u Pančevu, a nastavili posetom Centru za socijalni rad u Šapcu i Udruženju “Humano srce Šapca” i Centru za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici.

_DSC0137

Tom prilikom, predstavnici kompanija GOMEX i NELT podelili su gotovo hiljadu komada “Lego Duplo” igračaka, družili se sa mališanima i njihovim vaspitačima i roditeljima i ujedno potvrdili da saradnja između privatnog i javnog sektora može da bude korisna i ispunjavajuća, naročito kada je krajnji rezultat iskrena i bezrezervna dečija radost i sreća.

Akcija će biti nastavljena podelom igračaka u Vrbasu i Somboru, posetom tamošnjim Centrima za socijalni rad i Domovima za decu i omladinu, dok je završetak planiran u prvoj nedelji maja kada ćemo obići Svratište za decu i mlade u Novom Sadu, Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Dečije odeljenje zrenjaninske Gradske bolnice, Sigurnu kuću u Zrenjaninu i decu iz hraniteljskih porodica pri Crvenom krstu u Zrenjaninu.

Pročitajte još

kczr

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra – sreda, 16. septembar –

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra – sreda, 16. septembar –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>