08. 02. 2023.
Home / Košarka / KARAĐORĐEVČANI SLAVE SVOJU KOŠARKAŠKU SLAVU NA VELIKU SUBOTU 15. APRILA
foto: žitišteonline
foto: žitišteonline

KARAĐORĐEVČANI SLAVE SVOJU KOŠARKAŠKU SLAVU NA VELIKU SUBOTU 15. APRILA

Došao je i taj dan, Karađorđevo i svi njegovi žitelji, proslaviće košarkašku slavu i sa novim konstrukcijama i koševima, u novoj Sali otvoriti novo poglavlje nakon 42 godine od kako postoji košarkaški klub karađorđevo i od kako je igra pod obručima jedan od najomiljenijih sportova u ovom mestu.

Sve je naravno spremno za istorijski dan na Veliku Subotu, 15. aprila zakotrljaće se narandžasta lepotica parketom nove dvorane, a u goste KK Karađorđevu stiže trećeplasirana ekipa Druge srpske lige Velika Kikinda.

foto: žitišteonline
foto: žitišteonline

Poslednji šrafovi i matice tokom današnjeg dana utegnuti su i zavijeni, pod budnim okom Dragana Uzelca, predsednika košarkaškog kluba iz Banatskog Karađorđeva, a finalne radove na postavljanju koševa obišao je i Milenko Milaković, član Opštinskog veća opštine Žitište, zadužen za sport.

Ubrzano kuca i veliko sportsko srce legendarnog Mileta Plećaša, čoveka čije ime I prezime je prva asocijacija, kada spomenete košarku u Banatskom Karađorđevu I to je tako već decenijama…

Uz njegov sportski impuls, ritam su uhvatili i njegovi puleni Martinović, Deja, Budimir, Ognjen i Vukašin Varićak, Dautović, Uzelac, Žarković….

foto: žitišteonline
foto: žitišteonline

– Dosta je bilo košarke na betonu i gostovanja u Žitištu….U subotu počinje nova epoha….Za Banatsko Karađorđevo će se tek čuti….Trudićemo se da budemo dobri domaćini….Svi koji volite košarku i sport uopšte, pozvani ste, dođite u subotu 15. aprila u 20 časova – srdačan je kao i uvek bio Milan Plećaš.

17965029_10210995052291400_2133866997_n

Pročitajte još

image_6483441_5

SVETAC KAO LIST NA VETRU

Sveti Đorđe – Hajduk 62 : 70 ( 18:18, 17:18, 15:19, 12:15 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>