27. 06. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / GOMEX partner još jedne Pesničke štafete
IMG_4610

GOMEX partner još jedne Pesničke štafete

U organizaciji Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina u periodu od 27. marta do 07. aprila održana je 43. manifestacija za decu “Pesnička štafeta”.

Završna svečanost ove veoma značajne manifestacije organizovana je 07. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina, uz prisustvo velikog broja dece iz grada i okolnih naseljenih mesta, nagrađenih učenika i učenica kao i predstavnika ustanova kulture i prijatelja “Pesničke štafete”.

Kompanija GOMEX već nekoliko godina unazad aktivno učestvuje u organizaciji “Pesničke štafete” i prigodnim paketima nagrađuje najbolje mlade pesnike. Naša podrška nije izostala ni ovog puta, a dobitnici nagrada izrazili su veliko zadovoljstvo poklonima koje im je uručio predstavnik kompanije GOMEX.

IMG_4618

Ova “Pesnička štafeta” obišla je 61 školu na teritoriji Srednjeg Banata i opštine Titel, a od 200 pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade, izabrano je dvanaest pesama u kategoriji: jedna prva, dve druge i tri treće nagrade, kako za niže tako i za više razrede osnovne škole. Gostujući pesnik ovogodišnje manifestacije bio je Pero Zubac. Biblioteka je povodom ovogodišnje “Pesničke štafete” objavila i Zubčevu knjigu “Pesme za Milenu”.

Svake godine manifestaciju “Pesnička štafeta” prati oko 10.000 dece, a u njoj aktivno učestvuje 3.000 osnovnoškolaca.

IMG_4632

Pročitajte još

tribina 27. 6. 2022.

Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 7. jula

Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 7. jula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>