05. 04. 2020.
Home / Ostali sportovi / Salapura otvorio internacionalni plesni festival u ”Kristalnoj dvorani”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salapura otvorio internacionalni plesni festival u ”Kristalnoj dvorani”

Grad Zrenjanin i plesni klub “Fridens” organizatori su današnjeg internacionalnog plesnog festivala koji je u hali sportova “Kristalnoj dvorani” okupio preko 40 ekipa, plesnih grupa i sastava, sa više od 1000 učesnika iz 5 zemalja regiona. Učesnike i goste je pozdravio i festival proglasio otvorenim pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je istakao da Grad Zrenjanin ima bogatu tradiciju organizacije velikih manifestacija:

“Ovaj plesni festival danas svakako je jedna od tih manifestacija, a nama je posebno drago što ovde učestvuje mnogo dece iz Zrenjanina, ovdašnjih plesnih studija i centara. Zahvalio bih se organizatoru, plesnom studiju “Fridens” i Nikoleti Vidaković, koja se aktivno uključuje i u mnoge promotivne aktivnosti u našem gradu i nadam se da će svi učesnici poneti lepe utiske iz našeg grada i doći ponovo”, istakao je Salapura i dodao da su Grad Zrenjanin i Javna ustanova “Sportski objekti” dali punu podršku organizovanju jednog ovakvog događaja.
Pomoćnik gradonačelnika iskoristio je prisustvo na otvaranju da podeli medalje i pehar najmlađim predstavnicima domaćina, simpatičnim devojčicama iz plesnog kluba “Fridens”, koje su pripremile koreografiju pod nazivom “Indijanci” i izmamile aplauze brojne publike u “Kristalnoj dvorani”.
Nikoleta Vidaković, organizatorka, podseća da se današnji festival u Zrenjaninu održava 12. put, pod nazivom “Dance Fusion”:
“Nivo takmičenja biće zaista vrlo visok, jer imamo svetske prvake u mnogim disciplinama, one koje su zaista najbolji. Takvi nam stižu iz Makedonije, ima ih i iz Beograda koji su zaista fenomenalni, discipline su od brejkdensa do modernog baleta, uzrast učesnika je od mališana od 15 meseci do seniora starijih od 30 godina, a ove godine uveli smo i neke nove discipline. U pitanju su improvizacije, jer takmičari ne znaju na koju će muziku plesati, bore se “jedan na jedan” i tako do finala”, objašnjava ona.
Publika u “Kristalnoj dvorani” imaće tokom celog dana, do kasnih večernjih sati, priliku da vidi preko 200 nastupa učesnika i različitih koreografija, u pet uzrasnih kategorija: bebi, mini, dečjoj, juniorskoj i seniorskoj.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5171/Salapura-otvorio-internacionalni-plesni-festival-u-”Kristalnoj-dvorani”-(10-fotografija)

Pročitajte još

FB_IMG_1585901750826

REPREZENTATIVKA ANJA VREDNI VOLONTER

Talentovana karatiskinja i reprezentativka Srbije, Anja Milovanović, članica Karate kluba Zrenjanin, treninge je uspešno zamenila ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>