22. 11. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Peta radionica “Od kartona cela vasiona” u biblioteci
DSC_0996

Peta radionica “Od kartona cela vasiona” u biblioteci

U velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” u subotu, 25. marta od 11 časova održaće se peta radionica iz ciklusa “Od kartona cela vasiona”.

Sledeći osnovnu zamisao autora radionica, zrenjaninskog glumca-lutaka Jovana Carana, radionice su prilika da deca svih uzrasta, uz asistenciju odraslih, savladaju tehnike kreiranja 3D modela, knjiga-iskakalica i stvaraju neobične svetove od kartona i papira. Maštom oblikovani svetovi, potom, pružaju mogućnost za lepše igranje kod kuće, pa i za stvaranje sopstvenog pozorišta.

DSC_0022

Organizatori radionica, Jovan Caran i bibliotekari gradske biblioteke, sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatuju da je interesovanje za kreativna druženja u biblioteci zaista veliko, što potvrđuje i činjenica da je na četvrtoj radionici učestvovalo više od 40 mališana uz jednog ili dvoje odraslih pratilaca.
Na poslednjoj radionici, u znak pozdrava proleću, učesnici su pravili rode, dok su na prethodnim, takođe odlično posećenim druženjima savladali izradu: kućice, dvorca,žabe, univerzalnih čestitki, psa. Uz kreiranje pomenutih modela, radionice prate i preporuke knjiga koje su u vezi sa temom, kao i podsticaj da deca ispričaju/smisle svoju priču o onome što su napravila.

DSC_0015

Timski rad, mnogo mašte, nova prijateljstva i kvalitetno provedeno zajedničko vreme dece i roditelja činili su specifičnom atmosferu sa dosadašnjih radionica.
Jovan Caran pripremio je za petu radionicu novi model, a bibliotekari su pripremili zagonetku za sve koji su nestrpljivi da saznaju šta će biti novi zadatak:
dvanaesta reč u pesmi Duška Radovića “Zamislite” krije odgovor.

DSC_0012

Radionice su besplatne, deca svih uzrasta mogu učestvovati uz pratnju odrasle osobe, a sav potreban materijal obezbedile su biblioteka i knjižara Birooprema.

plakat crop

Pročitajte još

FB_IMG_1574424888678

KAD MAJSTOR ARMIN VOZI, UPSS ČASTI, ZAMENA ZIMSKIH GUMA KOŠTA VAS, SKORO PA NIŠTA…!!!

Neko će možda pomisliti, šta truća pisac ovih redova, ali nije nikakva šala, najoperativniji, najažurniji ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>