22. 09. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Peta radionica “Od kartona cela vasiona” u biblioteci
DSC_0996

Peta radionica “Od kartona cela vasiona” u biblioteci

U velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” u subotu, 25. marta od 11 časova održaće se peta radionica iz ciklusa “Od kartona cela vasiona”.

Sledeći osnovnu zamisao autora radionica, zrenjaninskog glumca-lutaka Jovana Carana, radionice su prilika da deca svih uzrasta, uz asistenciju odraslih, savladaju tehnike kreiranja 3D modela, knjiga-iskakalica i stvaraju neobične svetove od kartona i papira. Maštom oblikovani svetovi, potom, pružaju mogućnost za lepše igranje kod kuće, pa i za stvaranje sopstvenog pozorišta.

DSC_0022

Organizatori radionica, Jovan Caran i bibliotekari gradske biblioteke, sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatuju da je interesovanje za kreativna druženja u biblioteci zaista veliko, što potvrđuje i činjenica da je na četvrtoj radionici učestvovalo više od 40 mališana uz jednog ili dvoje odraslih pratilaca.
Na poslednjoj radionici, u znak pozdrava proleću, učesnici su pravili rode, dok su na prethodnim, takođe odlično posećenim druženjima savladali izradu: kućice, dvorca,žabe, univerzalnih čestitki, psa. Uz kreiranje pomenutih modela, radionice prate i preporuke knjiga koje su u vezi sa temom, kao i podsticaj da deca ispričaju/smisle svoju priču o onome što su napravila.

DSC_0015

Timski rad, mnogo mašte, nova prijateljstva i kvalitetno provedeno zajedničko vreme dece i roditelja činili su specifičnom atmosferu sa dosadašnjih radionica.
Jovan Caran pripremio je za petu radionicu novi model, a bibliotekari su pripremili zagonetku za sve koji su nestrpljivi da saznaju šta će biti novi zadatak:
dvanaesta reč u pesmi Duška Radovića “Zamislite” krije odgovor.

DSC_0012

Radionice su besplatne, deca svih uzrasta mogu učestvovati uz pratnju odrasle osobe, a sav potreban materijal obezbedile su biblioteka i knjižara Birooprema.

plakat crop

Pročitajte još

Plakat-festivala-Stripolis-2023.

U četvrtak, 14. septembra počinje ŞTRIPOLIS

Festival STRIPOLIS – Kulturni centar Zrenjanina – Od 14. do 17. septembra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>